Üniversitemizden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliği

Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü tarafından '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

“Engelliler Anılmak Değil, Anlaşılmak İstiyor” temasıyla düzenlenen etkinliklerde, ilk olarak engelli vatandaşlarımızın çektiği zorluklara dikkat çekmek adına Üniversitemiz 15 Temmuz Yerleşkesinde empati istasyonu kuruldu.

Etkinliğe katılan öğrencilerimizin ve personelimizin gözleri bağlanıp ellerine baston verilerek, engeller konulan parkurda yürümeleri istendi. Parkuru bitiren katılımcılar daha sonra aynı yolu tekerlekli sandalye üzerinde geçmeye çalıştılar.

“Anılmaktan Daha Çok Anlaşılmaya İhtiyaç Duyuyoruz”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliği söyleşi programıyla devam etti.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşiye; Sinop Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın Melih KELEŞ, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcımız Sayın Doç. Dr. Vafa SAVAŞKAN, Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Binhan KOYUNCUOĞLU, STK temsilcileri, Akademik-İdari Personelimiz, engelli vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz katıldılar.

Programın açılışında konuşan Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Binhan KOYUNCUOĞLU, düzenlenen programın engelli bireylerimizi anmaktan çok anlamamıza vesile olmasını temenni ederek, katılımcılara teşekkür etti.

Program, görme engelli vatandaşlar Sayın Nurtaç ÖZDEMİR ve Sayın Tülay AYDIN tarafından gerçekleştirilen söyleşiyle devam etti.

Samimi bir ortamda gerçekleşen söyleşide Sayın Nurtaç ÖZDEMİR ve Sayın Tülay AYDIN, engelli vatandaşlarımızın günümüzde yaşadığı problemleri ve engelli vatandaşlarımız hakkında doğru bilinen yanlışları katılımcılarla paylaştılar.

Konuşmalarında, engelli bireylerin anılmaktan daha çok anlaşılmaya ihtiyaç duyduğunu belirten Sayın Nurtaç ÖZDEMİR ve Sayın Tülay AYDIN, engelli bireyler olarak toplumla bütünleşmek istediklerini belirttiler.

Program sonunda Sinop Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın Melih KELEŞ tarafından konuşmacılara hediye takdim edildi.

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcımız Sayın Doç. Dr. Vafa SAVAŞKAN da konuşmacılarımıza Teşekkür Belgesi sundu.

Kalite Yönetim Birimi
Basında Üniversitemiz