Rektörümüz, ÜNİDOKAP Karadeniz Sempozyumu’na Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen “Biyoçeşitlilik” temalı 2. Uluslararası ÜNİDOKAP Karadeniz Sempozyumu'nun açılış törenine katıldı.

Biyoçeşitlilik temasının işlendiği uluslararası sempozyumun açılışına; Samsun Valisi Sayın Osman KAYMAK, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zihni ŞAHİN, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Sait BİLGİÇ, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Samsun Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mahmut AYDIN ve ÜNİ-DOKAP üyesi üniversitelerin rektörleri, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

2. Uluslararası ÜNİDOKAP Karadeniz Sempozyumu saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından mini konser verildi.

Yeni araştırmaları duyurmak, bilim insanları arasındaki iş birliğini artırmak, sucul, karasal ve mikrobiyal biyoçeşitlilik konusunda farklı ülkelerden uzman araştırmacıları bilimsel camia ile buluşturmak amacıyla düzenlenen 2. Uluslararası ÜNİ-DOKAP Karadeniz Sempozyumu, 3 gün boyunca devam edecek.

Basında Üniversitemiz