Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği Sinop’ta Ele Alındı

“Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği, Sorunlar ve Çözüm Önerileri” toplantısı, Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelimizde düzenlenen toplantıya; Sinop Valisi Sayın Köksal ŞAKALAR, Kastamonu Valisi Sayın Yaşar KARADENİZ, Çankırı Valisi Sayın Hamdi Bilge AKTAŞ, Sinop Belediye Başkanı Sayın Baki ERGÜL, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, KUZKA Genel Sekreteri Sayın Dr. Serkan GENÇ, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Salim AKBAŞ, Ajans Yönetim Kurulu Üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odaları yönetim kurulu üyeleri, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürleri, KOSGEB İl Müdürleri, Ticaret İl Müdürleri, KÜSİ temsilcileri, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanları, sanayiciler ve sanayi ile ilgili derneklerin temsilcileri katıldılar.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının himayelerinde, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) organizasyonunda düzenlenen toplantıda, milli teknoloji ve güçlü sanayi hamlesinin tesis edilmesi ve sanayi tabanının güçlendirilmesi için atılması gereken adımlar görüşüldü.

“2019-2021 Yeni Ekonomi Programı” kapsamında, milli üretim ve güçlü rekabet konuların da ele alındığı toplantıda, bölge sanayicileri ve yereldeki paydaşların fikir ve önerileri alındı.

Sinop, Kastamonu ve Çankırı Valilerimizden Rektörümüze Ziyaret

Gerçekleşen toplantının ardından, Sinop Valisi Sayın Köksal ŞAKALAR, Kastamonu Valisi Sayın Yaşar KARADENİZ ve Çankırı Valisi Sayın Hamdi Bilge AKTAŞ, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’ı makamında ziyaret ettiler.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Valilerimize Üniversitemizin eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Rektörümüz ve Valilerimiz, Üniversitemiz yeni kampüs alanının minyatürünü ve gelinen aşamayı birlikte incelediler.