"Türkeli Meslek Yüksekokulu" Hayırlı Olsun

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın öncülüğünde 2016 – 2019 Eylem Planını bir bir hayata geçiren Üniversitemiz, gelecek vadeden, öğrenciler tarafından en çok tercih edilen ve bölgesine katma değer sağlayacak olan fakülteleri ve yüksekokulları bünyesine kazandırmaya devam ediyor.

Bu kapsamda, Üniversitemiz Senatosunca Yükseköğretim Kuruluna sunulan Türkeli Meslek Yüksekokulunun Açılması yönündeki teklifimiz, 14.11.2018 tarihli YÖK Yürütme Kurulu toplantısında onaylandı.

“Türkeli Meslek Yüksekokulunun Kurulması” yönündeki teklifin onaylanması, Üniversitemizde ve Türkeli ilçesinde sevinçle karşılandı.

Türkeli İlçesinde mülkiyeti Esnaf ve Kefalet Kooperatifine ait olan 5 katlı bina, Meslek Yüksekokulu olarak kullanılmak üzere Üniversitemize tahsis edildi. Binanın eğitim-öğretime hazır hale getirilmesi için, tadilat işlemleri hızlı bir şekilde devam ediyor. Tadilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından Türkeli Meslek Yüksekokulu 2019-2020 Akademik yılında öğrencilere kapılarını açacak.

Öğrencilerimiz için fizikî, kültürel, sosyal ve sportif olanaklarla donatılacak olan Türkeli Meslek Yüksekokuluna aşağıdaki programların açılması YÖK tarafından uygun görülmüştür;

• Evde Hasta Bakımı Önlisans Programı

• Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Önlisans Programı

• Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans Programı

• Acil Durum ve Afet Yönetimi Önlisans Programı

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’dan Teşekkür Mesajı:

”Türkeli Meslek Yüksekokulumuzun ilçemiz, Üniversitemiz ve bölgemiz için hayırlı-uğurlu olmasını diliyor; bu sürece katkı sağlayan Sinop Üniversitesi Senatosu üyelerine, İstanbul Milletvekili, Sinoplu hemşerimiz Sayın Şirin ÜNAL'a, Sinop Milletvekili Sayın Dr. Nazım MAVİŞ’e, YÖK Yürütme Kurulunun değerli üyelerine, özellikle YÖK Başkan Vekillerimiz Sayın Prof. Dr. Safa KAPICIOĞLU'na, Sayın Prof. Dr. Rahmi ER'e ve YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta SARAÇ'a; Türkeli İlçemizde meslek yüksekokulu için yer tahsis eden Esnaf ve Kefalet Kooperatifine, ilçemizin esnaf ve eşraflarına, konuyla yakından ilgilenen ilçe protokolümüze teşekkürlerimizi sunuyoruz. Türkeli Meslek Yüksekokulumuzu 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenci tercihine hazır hale getirmek için, Sinop Üniversitesi Yönetimi olarak gerekli öğretim elemanı alımına çıkılacaktır.”

Kalite Yönetim Birimi
Basında Üniversitemiz