Üniversitemiz Öğretim Üyesinden Patent Başarısı

Üniversitemiz Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Sayın Aysun GARGACI KINAY’ın “Besin Değeri Yüksek Bir Tarhana Yapılanması” başlıklı çalışması, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından patent altına alındı.

İçerisinde sebze, ot, süzme yoğurt ve un bulunan tarhana çorbasını, balık yemek istemeyen çocuklar için zenginleştirmeyi amaçlayan çalışmada; omega 3, omega 6, d vitamini ve protein yönünden zengin olan balık, çocuk gelişimdeki etkisi nedeniyle tarhana çorbasında denendi. Yapılan denemeler sonucunda balığın tadı ve kokusu hissedilmeden tarhana çorbası elde edildi.

“Besin Değeri Yüksek Bir Tarhana Yapılanması” adı verilen bu çalışma, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından patent altına alındı.

Rektörümüzden Teşekkür

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, yürüttüğü çalışmalardan dolayı Dr. Öğr. Üyesi Sayın Aysun GARGACI KINAY'a başarılar dileyerek, teşekkür belgesi takdim etti.

Kalite Yönetim Birimi
Basında Üniversitemiz