Üniversitemizden Uluslararası Bir Başarı Daha

Akademisyenlerimizin yürüttüğü başarılı çalışmalarla bilim dünyasındaki saygınlığını her geçen gün daha da arttıran Üniversitemiz, uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilişim Enstitüsü'ne bağlı URAP tarafından, 2500 dünya üniversitesinin 2018-2019 yılı başarı sıralamaları açıklandı.

Üniversitemiz URAP Dünya Sıralamasında 168 Sıra Birden Yükseldi

Sinop Üniversitesi, yürüttüğü bilimsel ve akademik çalışmalarıyla, URAP dünya üniversiteler sıralamasında ilk 2500 üniversite arasında yer almayı başardı.

URAP tarafından yayımlanan raporda, Sinop Üniversitesinin 2017-2018 yılı içinde gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalarla yükseliş kaydeden 32 Türk üniversitesinden biri olduğu görüldü.

Sinop Üniversitesi, 2017-2018 üniversiteler dünya sıralamasında 2120’nci sırada yer alırken, 2018-2019 Akademik yılında 168 üniversiteyi geride bırakarak 1952’inci sıraya yükseldi.

Dünya Sıralamalarında Daha Üstlerde Yer Almayı Hedefliyoruz

Sinop Üniversitesinin her geçen yıl daha büyük başarılara imza attığını belirten Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Üniversitemiz dünya sıralamasında yükseliş kaydeden Türk üniversiteleri arasında yer alarak büyük bir başarı gösterdi. Raporda yer alan göstergelerin üniversite tercihi yapacak öğrencilere rehber olacağını düşünüyorum. Sinop Üniversitesi olarak, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarımızı, üniversite-sanayi işbirliğimizi artırarak dünya sıralamalarında daha üstlerde yer almayı hedefliyoruz. Bu başarıya imza atan tüm akademik personelimizi yürekten tebrik ediyorum. " diye konuştu.

Kalite Yönetim Birimi
Basında Üniversitemiz