Sinop Batıkları Üniversitemiz Tarafından Keşfediliyor

Sinop açıklarında bulunan su altı arkeolojik eserlerin ve batıkların gün yüzüne çıkarılması için Üniversitemiz tarafından hummalı bir çalışma sürdürülüyor.

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Su Altı Teknolojileri Programı bünyesinde yürütülen su altı çalışmalarında 1800'lü yıllardan kalma iki gemi enkazı ve 2. Dünya savaşından kalma bir bombardıman uçağı bulundu. 90 metre derinlikte tespit edilen batıklar ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

TRT Haber, Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Su Altı Teknolojileri Programı tarafından sürdürülen su altı çalışmalarını yakından takip etti. TRT Haberin konuğu olan Su Altı Teknolojileri Programı Sayın Öğr. Gör. Rasim Yaşar TARAKÇI yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.