Üniversitemizde “Değişen Dünyada Gençlik ve Ruh Sağlığı” Konferansı

Dünya Ruh Sağlığı Günü münasebetiyle Üniversitemiz tarafından gençlerin ruh sağlığının korunması ve toplumsal farkındalık oluşturulması amacıyla “Değişen Dünyada Gençlik ve Ruh Sağlığı” konulu konferans düzenlendi.

SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet Berber Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa; Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Su Ürünleri Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Bekir YÜKTAŞIR, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Şükrü ÇELİK, Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Faruk ALPASLAN, Eğitim Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Savaş BAŞTÜRK, Dekan Yardımcılarımız, Meslek Yüksekokul Müdürlerimiz, Akademik ve İdari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldılar.

Ruh sağlığının tanımını yaparak konferansa başlayan Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Sayın Dr. Öğr. Üyesi Gül Sultan ÖZEREN, ruh sağlığı ile ilgili yaklaşımların, beden sağlığı ile ilgili yaklaşımlara benzemediğini vurguladı.

Konuşmasının devamında Sayın Dr. Öğr. Üyesi Gül Sultan ÖZEREN, gençlik döneminin; duygusal olarak iniş çıkışların olduğu, tutarsızlıkların, öfke, kaçış, saldırganlık gibi duyguların yoğun  biçimde yaşandığı zor bir dönem olarak kabul edildiğini söyledi.

Konuşmasını yaptığı sunumlarla destekleyen Sayın Dr. Öğr. Üyesi Gül Sultan ÖZEREN, yapılan araştırma ve anketler neticesinde çıkan çarpıcı sonuçları katılımcılarla paylaştı.

Programda kısa bir konuşma yapan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “İnsan, hakları ve sorumlulukları olan bir varlıktır. Sadece haklarımızın peşinde koşmakla erdemli bir insan olamayız. Sorumluluklarımızın bilincinde olmamız bizi daha fazla erdemli kılar. Öyleyse dengeyi kurmamız gerekir. Hem haklarımızın peşinde koşup hem de sorumluluklarımızın bilincinde olursak kazanan biz oluruz.” dedi.

Konferans sonunda Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, konuşmacı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Gül Sultan ÖZEREN’e çiçek takdiminde bulundu.

Kalite Yönetim Birimi
Basında Üniversitemiz