“Sinop’ta Türk-İslam Kültürü Sempozyumu” Değerlendirme Oturumunun Ardından Sona Erdi

Türkiye’nin farklı şehir ve üniversitelerinden 100’e yakın bilim insanını bir araya getiren ve iki gün boyunca 120’ye yakın bildirinin sunulduğu “Uluslararası Geçmişten Günümüze Sinop’ta Türk-İslam Kültürü Sempozyumu” düzenlenen değerlendirme oturumunun ardından sona erdi.

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen değerlendirme ve kapanış oturumuna; Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Saffet KÖSE, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Abdullah KAHRAMAN, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Mürteza BEDİR, Akademisyenler, davetliler ve öğrencilerimiz katıldılar.

Oturum Başkanlığını Sayın Prof. Dr. Süleyman ELMACI’nın yaptığı değerlendirme ve kapanış oturumunda; Sayın Dr. Öğr. Üyesi Tuğba KARA, Sayın Dr. Öğr. Üyesi Cenk DEMİR, Sayın Dr. Öğr. Üyesi Yasemin BARLAK, Sayın Dr. Öğr. Üyesi Ayşe İNAN KILIÇ ve Sayın Dr. Öğr. Üyesi Hasan ŞAHİN; sempozyumda sunulan tüm bildiriler ile ilgili bilgiler verdiler.

Değerlendirme ve kapanış oturumunda konuşan rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “İki gün süresince Sinop ile ilgili 120’ye yakın tebliğler sunuldu ve bu konuda çok güzel bilgiler aldık. Sunulan tebliğleri inşallah en kısa sürede kitap haline getirerek, Sinop’un tarihine ışık tutan kalıcı bir eser ortaya koyacağız. Bu anlamda ülkemizin değişik şehirlerinden bin bir zahmetle gelerek, bizleri onurlandıran ve Sempozyumumuza ciddi katkılar sağlayan tüm akademisyen hocalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Değerlendirme oturumunda konuşan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Saffet KÖSE ise, “Biz var olacaksak tarihimizle var olacağız. Üniversitelerimiz de bulundukları yerlerde tarihi canlı tutmak, bu tarihi insanlara anlatmak için çalışmalar sürdürmek zorundadırlar. Bu doğrultuda Sinop Üniversitesinin çok anlamlı bir Sempozyuma ev sahipliği yapığını düşünüyorum. Emeği geçen kim varsa herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Üniversitemiz Mahmut Kefevi İslami İlimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Üniversitemiz İlahiyat Fakültesinde 6 farklı salonda, eş zamanlı oturumlarla gerçekleştirilen Sempozyumda, geçmişi çok eskilere dayanan Sinop’un sosyal, siyasi, tarihi ve ekonomik birçok yönü ele alındı.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği sempozyumda sunulan bildirilerle, Sinop hakkında bilinmeyen ve merak edilen birçok konu gün yüzüne çıktı.

Değerlendirme ve kapanış oturumunun ardından düzenlenen şehir gezisi ile katılımcılar, Sinop’un tarihi ve doğal güzelliklerini yakından görme imkânı buldu.

Kalite Yönetim Birimi
Basında Üniversitemiz