2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Gerçekleştirildi

2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın teşrifleriyle, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) himayesinde, Ankara Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi.

2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne; Devlet Erkanı, Ülkemizdeki tüm Devlet ve Vakıf Üniversite Rektörlerinin yanı sıra; Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Bekir YÜKTAŞIR katıldı.

“Paralel Eğitim Sistemlerine Kesinlikle Müsaade Etmeyeceğiz”

Yeni akademik yılın, ülke ve millet için hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, “Geçmişte pek çok istismara ve hatta güvenlik sorunlarına yol açan paralel eğitim sistemlerine kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Üniversitelerimize girme ve eğitimde fırsat eşitliği hususunda sayısal sorunlarımızı büyük ölçüde çözdüğümüze inanıyorum” dedi.

Programda konuşan YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ da, bugün YÖK'ün bütün projelerinin, kararlarının ve tüm planlamalarının, büyük, güçlü ve her alanda bağımsız Türkiye hedefini destekler mahiyette olduğunu dile getirdi.

Basında Üniversitemiz