Sinop’ta 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız, 19 Eylül Gaziler Gününde unutulmadı.

Hükümet konağı önünde başlayan 19 Eylül Gaziler Günü etkinliğine; Sinop Valimiz Sayın Köksal ŞAKALAR, Sinop Belediye Başkan Vekili Sayın Rahmi BALFİDAN, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Vali Yardımcısı Sayın Mehmet TANIŞIR, Sinop İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sayın Halil ALTINTAŞ, İl Emniyet Müdürü Sayın Ercan DAĞDEVİREN, İl Genel Meclisi Başkanı Sayın Şükrü GÜNDOĞDU, Sinoplu Gazilerimiz, kurum amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldılar.

Atatürk Anıtına çelenk sunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sayın Mehmet ÖZGEN'in konuşmaları ve şiir dinletileriyle devam etti.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, törene katılan gazilerimizin “19 Eylül Gaziler Günü”nü kutladı.

Ardından Sinop Valimiz Sayın Köksal ŞAKALAR, Sinop Belediye Başkan Vekili Sayın Rahmi BALFİDAN, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN ve kurum amirleri, Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanlığını ziyaret ederek gazilerimiz ile bir araya geldiler.

19 Eylül Gaziler Günü etkinliği, Sinop Öğretmenevinde Gazilerimiz ve Aileleri onuruna verilen öğle yemeği ile sona erdi.