‘Geleceğe Hazırlanıyorum: Problemlere Çözüm Arıyorum’ Projesi Sona Erdi

Çocuk Üniversitemiz tarafından ortaokul çağındaki öğrencilerin fen, bilim, teknoloji, mühendislik ile matematik alanlarında yaratıcı düşünme ve problem çözebilme becerilerini geliştirmek amacıyla hazırlanan “Geleceğe Hazırlanıyorum: Problemlere Çözüm Arıyorum” projesi sona erdi.

Ortaokul çağındaki öğrencilerin becerilerini geliştirecek çeşitli bilimsel ve sanatsal etkinliklerin yapıldığı projede, eğitmenler tarafından öğrencilere problem çözme, yaratıcı, eleştirel ve analitik düşünme yeteneği kazandırılması hedeflendi.

Türkiye’nin farklı üniversitelerinden, Sinop Üniversitesi’nden ve Sinop Bilim Sanat Merkezi’nden çok sayıda eğitimcinin katılım sağladığı etkinlikte, öğrencilerin farklı bakış açısı geliştirmesi için birçok etkinlik düzenlendi.

Çocuk Üniversitesi Müdürü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Nurhan ÖZTÜRK, Müdür Yardımcıları Sayın Dr. Öğr. Üyesi Esra BOZKURT ALTAN ve Sayın Dr. Öğr. Üyesi Sema TAN koordinatörlüğünde 8 gün süren etkinliğin sonunda, projede yer alan öğrencilere katılım belgesi sunuldu.