Atatürk'ün Sinop'a Gelişinin 90. Yılı Coşkuyla Kutlandı

15 Eylül 1928 tarihinde Harf İnkılabını Sinop'tan başlatan Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Sinop'a gelişinin 90. yıldönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Etkinlikler kapsamında ilk tören, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Sinop'a ayak bastığı İskele Meydanı'nda yapıldı. Meydanda toplanan vatandaşlar ve Devlet Erkânı, Atatürk'ün Sinop'a gelişini simgeleyen tekneyi karşıladılar.

90 yıl önce Atatürk'ün kente gelişinde çekilen fotoğrafı ve Türk bayrağını taşıyan öğrenciler, tekneden inerek protokolü selamladı. Sinop Valimiz Sayın Köksal ŞAKALAR, öğrencilerin verdiği Türk bayrağını öperek kendilerine teşekkür etti.

Etkinlikler kapsamında Mustafa Kemal ATATÜRK'ün 15 Eylül 1928 tarihinde yürüdüğü caddeden geçen Devlet Erkânı ve vatandaşlar, valilik önüne kadar yürüdüler.

Burada Atatürk Anıtı önüne çelenk sunma töreninin gerçekleştirilmesinin ardından Valimiz Sayın Köksal ŞAKALAR, Atatürk’ün Sinop'a geldiğinde istirahat ettiği Adliye Sarayı'nda bulunan şeref defterini imzaladı.

Son olarak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu bahçesinde düzenlenen programda, Atatürk'ün Sinop’a gelişi ve yapmış olduğu harf inkılabı temsili olarak sahnelendi.

Etkinliklere Sinop Valimiz Sayın Köksal ŞAKALAR’ın yanı sıra; Sinop Belediye Başkanımız Sayın Baki ERGÜL, Rektör Vekilimiz Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Sinop Barosu Başkanımız Sayın Av. Hicran KANDEMİR, Vali Yardımcılarımız Sayın İzzet ERCAN ve Sayın Mehmet TANIŞIR, Askeri Erkan, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum ve Daire Amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.