Proje Hazırlama ve Yürütme Eğitimi Sona Erdi

Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenen TÜBİTAK destekli “Temel ve Uygulamalı Bilimlerde Araştırma-Geliştirme Projeleri Hazırlama ve Yürütme Eğitimi” sona erdi.

Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde 3 gün süreyle devam eden eğitimde; Türkiye Bilim Akademisi üyeleri Sayın Prof. Dr. Adil DENİZLİ ve Sayın Doç. Dr. Filiz KURALAY ile birlikte, proje yürütme ve değerlendirme alanında deneyim sahibi olan Sayın Prof. Dr. Emir Baki DENKBAŞ, Sayın Prof. Dr. Sinan AKGÖL, TÜBA-GEBİP ödüllü Sayın Prof. Dr. Lokman UZUN ve Sayın Doç. Dr. Bora GARİPCAN tarafından katılımcılara teorik ve interaktif eğitimler verildi.

Üniversitemiz ve Türkiye’nin farklı illerinden çok sayıda akademisyenin katıldığı eğitimde, etkili bir proje planlaması, proje önerisi ve proje yönetim süreçleri hakkında uygulamalı sunumlar yapıldı.

Örnek proje hazırlama tekniklerinin anlatıldığı eğitimin son gününde, eğitime katılan akademisyenler tarafından sunulan proje önerileri eğitmenlerce panel yöntemi ile değerlendirildi.

Eğitimlerin ardından düzenlenen kapanış programına; Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Şükrü ÇELİK, eğitimciler Sayın Prof. Dr. Adil DENİZLİ, Sayın Prof. Dr. Emir Baki DENKBAŞ, Sayın Prof. Dr. Sinan AKGÖL, Sayın Prof. Dr. Lokman UZUN, Sayın Doç. Dr. Bora GARİPCAN ve Sayın Doç. Dr. Filiz KURALAY ile Etkinlik Kurulu Üyeleri Sayın Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin ÇORMAN, Sayın Dr. Öğr. Üyesi Abdülkerim KARABULUT ve Sayın Öğr. Gör. Dr. Mehmet Samet ERDEM ile akademisyenler katıldılar.

Kapanış programında konuşan Etkinlik Koordinatörü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin ÇORMAN, eğitimin verimli ve başarılı bir şekilde tamamlandığını belirterek, “Bilim insanı olarak bizlere gerçek sorumluluğumuzu ve görevlerimizi hatırlatan sevgili hocalarımızın eğitimlerinin, tüm katılımcılar için faydalı ve etkili geçtiğine inanıyorum. Eğitimimize katılarak bizlere vakit ayıran ve önemli bilgiler sunan sevgili hocalarımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından "Temel ve Uygulamalı Bilimlerde Araştırma-Geliştirme Projeleri Hazırlama ve Yürütme Eğitimi”ne katılan eğitimcilere, Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Şükrü ÇELİK tarafından hediye takdim edildi.

Sunulan projelerde birinciliğe layık görülen gruba ise, Etkinlik Koordinatörü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin ÇORMAN tarafından hediye takdim edildi.

“Temel ve Uygulamalı Bilimlerde Araştırma-Geliştirme Projeleri Hazırlama ve Yürütme Eğitimi” çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Kalite Yönetim Birimi
Basında Üniversitemiz