Milletvekilimiz Dr. Nazım MAVİŞ’ten Yeni Kampüs Alanımıza Ziyaret

Ak Parti Sinop Milletvekili Sayın Dr. Nazım MAVİŞ, Üniversitemize gerçekleştirdiği ziyarette, Sinop ilimizin en büyük ve en kapsamlı yatırımlarından biri olan Üniversitemiz yeni kampüs alanını gezerek, incelemelerde bulundu.

Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım MAVİŞ, ilk olarak Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’ı makamında ziyaret ederek, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı öncesi yeni açılan bölümlerimiz, öğrenci sayılarımız, öğrencilerimize yönelik projeler ile gerçekleştirilen akademik çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Ziyarete Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL ve Ak Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri de eşlik ettiler.

Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım MAVİŞ daha sonra, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN ve Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL ile birlikte Üniversitemiz Meslek Yüksekokulunun yeni eğitim binasını gezerek, gelinen son aşamayı yerine incelediler.

Ziyarete Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürümüz Sayın Dr. Öğr. Üyesi Ali Turan BAYRAM, Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Sayın Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kemal BALKİ, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanımız Sayın Kayhan KOYUNCU ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personelimiz eşlik ettiler.

Sırasıyla Meslek Yüksekokulu binası, kampüs içi yollar, viyadükler, Spor Bilimleri Fakültesi inşaatı ve spor kompleksi ile Eğitim Fakültesi, Öğrenci Yaşam Merkezi ve nizamiye kapısı inşaatlarını yerinde inceleyen Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım MAVİŞ, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’dan bilgiler aldı.

Sinop Milletvekilimiz Dr. Nazım MAVİŞ’ten İlahiyat Fakültemize Tam Not

Ak Parti Sinop Milletvekili Sayın Dr. Nazım MAVİŞ, daha sonra Yeni Kampüs alanımızda bulunan İlahiyat Fakültesi binamızı gezerek, incelemelerde bulundu.

Ziyarette Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım MAVİŞ’e Ak Parti Sinop İl Başkanı Sayın Ali ÇÖPCÜ de eşlik etti.

İlahiyat Fakültesi binamızda bulunan amfiler, derslikler, mescit, sosyal alan, kütüphane ve toplantı salonlarını gezen Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım MAVİŞ, İlahiyat Fakültesi binamızın Sinop’a yakışır bir şekilde inşa edildiğini ifade etti.

Ak Parti Sinop Milletvekili Sayın Dr. Nazım MAVİŞ, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL ve Ak Parti Sinop İl Başkanı Ali ÇÖPCÜ, İlahiyat Fakültesinde görevli akademik ve idari personelimizle bir araya gelerek, yeni eğitim-öğretim yılını değerlendirdiler.

“İnşaatlarımız Hızlı ve Sorunsuz Bir Şekilde Devam Etmektedir”

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Sayın Vekilimiz bugün Üniversitemizde devam eden yatırımlarımızı ve inşaatlarımızı gezerek bizlerden bilgiler aldılar. İnşaatlarımız hızlı ve sorunsuz bir şekilde devam etmektedir. Sayın Vekilimize vakit ayırıp bizi onurlandırdığı için teşekkür ediyorum.” dedi.

Sinop İlimiz Bir Turizm ve Üniversite Kenti Oluyor

Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım MAVİŞ de yaptığı açıklamada kampüs alanında büyük bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, “Sinop Üniversitesi kampüsümüz, hem estetik açıdan hem de öğrencilere sağlanan sosyal imkanlar bakımından fevkalade güzel bir proje. Yaklaşık bin dönüme yakın bir alanda kampüs yerleşkemiz kurulmuş olacak. Bugün yaptığımız inceleme sonucunda gördük ki, fakülte ve yüksekokul binalarımız hızlı bir şekilde yapılmaya devam ediyor. Değerli Rektörümüz göreve başladığında 5 Bin 700 olan öğrenci sayımız, bugün 11 Bin 500’ü aşan bir sayıya ulaştı. Dolayısıyla 3 yıl gibi kısa bir sürede öğrenci sayımız iki katına ulaşmış oldu. Bu da bizlere gösteriyor ki; Sinop ilimiz bir turizm ve üniversite kenti olma potansiyeli taşımaktadır. Diğer taraftan öğrenci sayısındaki bu artış, hem Sinop’un sosyal ve kültürel hayatına, hem de ekonomik yapısına önemli katkılar sağlayacaktır. Şuan devam eden kampüs alanımıza ayrılan ödenek bakımından da Sinop Üniversitesi Sinop’un en büyük yatırım kuruluşudur. Üniversitemiz aynı zamanda Sinop’a sosyal ve kültürel anlamda da önemli katkılar sağlamaktadır. Bu anlamda Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN ve ekibine teşekkürlerimi sunuyor, yeni kampüs alanımızın Sinop’umuza ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Kalite Yönetim Birimi
Basında Üniversitemiz