Üniversitemizden Akademisyenlere Proje Hazırlama ve Yürütme Eğitimi

Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenen TÜBİTAK destekli “Temel ve Uygulamalı Bilimlerde Araştırma-Geliştirme Projeleri Hazırlama ve Yürütme Eğitimi” açılış programı gerçekleştirildi. Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde düzenlenen açılış programına; Üniversitemiz ve Türkiye’nin farklı illerinden çok sayıda akademisyen katıldı.

Programın açılışında konuşan Etkinlik Koordinatörü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin ÇORMAN, düzenlenen eğitim ile akademisyenlerin, ulusal ve uluslararası destek programlarına yönelik proje hazırlama ve yürütme becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Sayın Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin ÇORMAN ayrıca düzenleme kurulunda yer alan Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK ile Sayın Dr. Öğr. Üyesi Abdülkerim KARABULUT ve Sayın Öğr. Gör. Dr. Mehmet Samet ERDEM'e katkıları için teşekkür etti.

Ardından Proje Hazırlama ve Yürütme Eğitiminin ilk dersini veren Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türkiye Bilim Akademisi üyesi Sayın Prof. Dr. Adil DENİZLİ, katılımcılara bilim ve teknolojide özgün çalışmalar ortaya koyarak, projeler üretme konusunda önemli bilgiler verdi.

Sayın Prof. Dr. Adil DENİZLİ, konuşmasında bilim insanlarının ürettiği projelerle, üniversitelerin potansiyel gücünü ortaya çıkarması gerektiğini vurguladı.

Etkinlik kapsamında; proje yürütme ve değerlendirme alanında deneyim sahibi olan TÜBA üyesi Sayın Prof. Dr. Adil DENİZLİ, Sayın Prof. Dr. Emir Baki DENKBAŞ, Sayın Prof. Dr. Sinan AKGÖL, TÜBA-GEBİP ödüllü Sayın Prof. Dr. Lokman UZUN, Sayın Doç. Dr. Bora GARİPCAN ve TÜBA üyesi Sayın Doç. Dr. Filiz KURALAY katılımcılara teorik, uygulamalı ve interaktif eğitimler verilecek.

Eğitimde katılımcılara, TÜBİTAK’a sunulan başarılı ve başarısız proje örnekleri sunularak; etkili bir proje planlaması, proje önerisi bölümleri ve proje yönetim süreçlerini içeren ana bölümler hakkında bilgiler sunulacak.

Katılımcılara örnek proje hazırlama eğitiminin de verileceği “Temel ve Uygulamalı Bilimlerde Araştırma-Geliştirme Projeleri Hazırlama ve Yürütme Eğitimi”, 12 Eylül 2018 Çarşamba gününe kadar devam edecek.

Kalite Yönetim Birimi
Basında Üniversitemiz