‘Geleceğe Hazırlanıyorum: Problemlere Çözüm Arıyorum’ Projesi Başladı

Çocuk Üniversitemiz tarafından ortaokul çağındaki öğrencilerin fen, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında yaratıcı düşünme ve problem çözebilme becerilerini geliştirmek amacıyla hazırlanan “Geleceğe Hazırlanıyorum: Problemlere Çözüm Arıyorum” projesinin açılış programı gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen açılış programına; Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL,  Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcımız Sayın Dr. Öğr. Üyesi Kibar AKTIN, Çocuk Üniversitesi Müdürümüz Sayın Dr. Öğr. Üyesi Nurhan ÖZTÜRK, Müdür Yardımcıları Sayın Dr. Öğr. Üyesi Esra BOZKURT ALTAN ve Sayın Dr. Öğr. Üyesi Sema TAN ile projede yer alan öğrencilerimiz katıldılar.

Programın açılışında proje hakkında bilgiler veren Çocuk Üniversitesi Müdürümüz Sayın Dr. Öğr. Üyesi Nurhan ÖZTÜRK, Proje kapsamında öğrencilerin becerilerini geliştirecek çeşitli bilimsel ve sanatsal etkinlikler düzenlemeyi amaçladıklarını ifade etti.

Çocuk Üniversitesi Müdürü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Nurhan ÖZTÜRK, Müdür Yardımcıları Sayın Dr. Öğr. Üyesi Esra BOZKURT ALTAN ve Sayın Dr. Öğr. Üyesi Sema TAN koordinatörlüğünde 8 gün sürecek olan projede, öğrencilerin farklı düşünme ve farklı bakış açısı geliştirmesi için birçok etkinlik yapılacak.

“Geleceğe Hazırlanıyorum: Problemlere Çözüm Arıyorum” projesi kapsamında, öğrencilerin fen bilimlerini, matematiği, teknolojiyi ve mühendislik disiplinlerini bir arada kullanarak; problem çözme, yaratıcı, eleştirel ve analitik düşünme yeteneği kazanması amaçlanıyor.

Projede ayrıca Türkiye’nin farklı üniversitelerinden, Sinop Üniversitesi’nden ve Sinop Bilim Sanat Merkezi’nden çok sayıda araştırmacı ve eğitmen de, etkinliklerde öğrencilerle buluşacak.