Üniversitemize 2 Bin 578 Yeni Öğrenci Kayıt Yaptırmaya Hak Kazandı

2018–2019 Akademik yılında öğrenci kapasitesini, niteliğini ve niceliğini geliştirmeyi hedefleyen Üniversitemiz, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yürüttüğü özverili çalışmalarının meyvesini aldı.

2018 YKS yerleştirme sonuçlarına göre, 2 Bin 578 öğrenci Üniversitemize kayıt yaptırmaya hak kazandı.

Bu bilgilere göre Üniversitemiz öğrenci sayısının, 2018-2019 eğitim öğretim yılında 12 bini aşması bekleniyor.

Üniversitemizin Doluluk Oranı Yüzde 61’den Yüzde 84’e Yükseldi

Bünyesine kazandırdığı yeni bölüm ve programlarıyla öğrenci sayısını arttırmayı hedefleyen Üniversitemiz, Lisans alanında %75, Önlisans alanında ise %95’lik bir doluluk oranına ulaştı.

Üniversitemiz böylece 2017-2018 Akademik Yılında %61 olan doluluk oranını, 2018-2019 Akademik Yılında %84’e yükseltti.

Öğrencilerimizden Yeni Bölüm ve Programlarımız Yoğun İlgi

2018-2019 eğitim öğretim yılında yeni açılan ve ilk defa öğrenci alımı yapan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Müzik, Eczane Hizmetleri ile İlk ve Acil Yardım programları, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Üniversitemizi tercih ederek Türkiye’nin en mutlu şehri Sinop’ta eğitim görmeye hak kazanan öğrencileri tebrik eden Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Göreve başladığımız andan itibaren hazırladığımız eylem planını adım adım gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu bağlamda 10 bin olan öğrenci sayımızı 12 bin bandına ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ek kontenjan, yatay geçiş ve yürütülen uluslararası programlar neticesinde bu sayının daha da artacağına inanıyoruz.” dedi.