Sinop’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

Sinop'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Sinop'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96'ıncı yılı kutlamaları Sinop Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı.

Kutlamalar Sinop Vali Vekili Sayın İzzet ERCAN’ın ve Sinop Belediye Başkanı Sayın Baki ERGÜL'ün Valilik makamındaki tebrik kabulü ile devam etti.

Tebrik kabulünün ardından İskele Meydanına geçildi. Buradaki Tören Programına, Sinop Vali Vekili Sayın İzzet ERCAN, CHP Sinop Milletvekili ve TBMM Divan Katip Üyesi Sayın Barış KARADENİZ, Belediye Başkanı Sayın Baki ERGÜL, Cumhuriyet Başsavcı V. Sayın Hüseyin ÇAKIRCA, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Nihat DALGIN, Baro Başkanı Sayın Hicran KANDEMİR, kurum ve daire amirleri, askeri erkan, şehit ve gazi yakınları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda Sinop Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi tarafından gösteri gerçekleştirildi. Tören; şehit yakınları, gaziler, askerler, sporcu grupları ve askeri araçların geçidi ile devam etti.

Öğretmenevinde düzenlenen resepsiyonun ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı Töreni sona erdi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Nihat DALGIN'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı;