Resim Bölümü Özel Yetenek Sınavı Yapıldı

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Özel Yetenek Sınavı, 85. Yıl Kemalettin Sami Paşa Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

2018-2019 Akademik yılında 20 kişilik kontenjan ile gerçekleştirilen Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Özel Yetenek Sınavı’na Türkiye’nin değişik illerinden çok sayıda öğrenci adayı başvuru yaptı.

İnternet üzerinden gerçekleştirilen ön kayıt işleminin ardından 7 Ağustos 2018 Salı günü gerçekleştirilen Özel Yetenek Sınavında, aday öğrenciler yetenekli elleriyle hünerlerini sergilediler.

‘Canlı Modelden Desen Çizimi’ ile ‘Desen ve İmgesel Çizim’ olmak üzere İki aşamalı olarak gerçekleşen Özel Yetenek Sınavı’nda, öğrenci adayları Güzel Sanatlar Fakültemizde profesyonel resim eğitimi almak için kıyasıya yarıştılar.

Özel Yetenek Sınavının sonrası, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Aziz ERKAN başkanlığındaki yetenek sınavı değerlendirme jürisi tarafından 20 asil, 9 yedek olmak üzere toplam 29 öğrenci seçilecek.

Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Özel Yetenek Sınavı sonuçlarına “http://gsf.sinop.edu.tr/” adresinden ulaşabilirsiniz.

Kalite Yönetim Birimi
Basında Üniversitemiz