Sinoplular 15 Temmuz’da Meydanları Doldurdu

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde düzenlenen etkinlikler kapsamında Sinoplular ellerinde Türk bayraklarıyla şehitlerimiz için yürüdü, meydanları doldurup dualar etti.

Sinop Valiliği öncülüğünde düzenlenen programa; Sayın Vali Köksal ŞAKALAR, AK Parti Sinop Millet Vekili Sayın Dr. Nazım MAVİŞ, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sayın Yücel ERTAŞ, Ağır Ceza Reisi ve Adalet Komisyonu Başkanı Sayın Hasan KOL, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Sayın İzzet ERCAN, Vali Yardımcısı Sayın Mehmet TANIŞIR, İl Emniyet Müdürü Sayın Ercan DAĞDEVİREN, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Sayın Halil ALTINTAŞ, Kurum Müdürleri,  Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Şehit ve Gazi Aileleri, Gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Programlar kapsamında ilk olarak, sivil toplum kuruluşlarının da  desteği ile “Milli Birlik Yürüyüşü” düzenlendi. Eski otogar mevkiinde bir araya gelen vatandaşlar, Türk bayraklarıyla Valilik Meydanına yürüdü.

Sinop Off-Road Kulübü ile Motor Sporları Kulübü üyelerinin de destek verdiği yürüyüş boyunca vatandaşlar slogan atarak 15 Temmuz darbe girişimine tepki gösterdi.

15 Temmuz Destanı Programı

15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Sinop Valiliği tarafından hazırlanan  "15 Temmuz Destanı Programı" gerçekleştirildi.

Sinop Valilik Meydanında gerçekleştirilen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması akabinde okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile  başladı.

Daha sonra konuşan AK Parti Sinop Millet Vekili Sayın Dr. Nazım Maviş; “15 Temmuz gecesi FETÖ’cü hainlere direnen, kendisine doğrultulan silahlara aldırmayan aziz milletimiz, sergilediği cesaretle tarihte eşine az rastlanır büyük bir zafer elde etti. Milletimiz; Çanakkale’de ve İstiklal Harbi’nde olduğu gibi, birilerinin mandası olmayı reddetmiştir. 15 Temmuz, sadece FETÖ’cülere değil, aynı zamanda tüm darbecilere, darbe heveslilerine, terör örgütlerine ve onların arkasındaki güçlere verilen en net cevaptır” dedi.

Sayın Valimiz Köksal ŞAKALAR yaptığı konuşmada; “Bizler 15 Temmuz gecesi gördük ki mertlik bitmiş namertlik zirve yapmış. Gencecik çocuklara, yaşlılara, Milli İradenin kalbi sayılan Meclise, Cumhurbaşkanlığına daha aklımıza gelmeyecek nice yerlere kendi topumuz, kendi füzemiz hedef alınarak ateş edilmiş ve 250 Vatan evladı şehit olmuş. Bunlardan birisi de Sinop’un evladı bizim evladımız Şehit Ömer Can Açıkgöz kardeşimiz, daha 21 yaşında bile değil Hukuk Fakültesinde bir öğrenci. Geleceğe yönelik hayalleri var avukat olacak, Hakim olacak, Savcı olacak memlekete hizmet edecek.” dedi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN İstanbul’dan  verilen canlı yayın ile  halka hitap etti.

Program, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafından tüm Şehitlerimizin ruhlarına  ithafen yapılan dua ve saatler 00:13’ü gösterdiğinde tüm Camilerimizden okunan Salalar ile son buldu.