"15 Temmuz Destanı" Konulu Fotoğraf Sergisi Açıldı

Sinop Valiliğinin öncülüğünde Üniversitemiz, 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti ve Anadolu Ajansı Sinop Bürosu tarafından “15 Temmuz Destanı” konulu fotoğraf sergisi Sinoplularla buluştu.

Sinop Valiliği önünde düzenlenen açılış programına; Sinop Valimiz Sayın Köksal ŞAKALAR, Sinop Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sayın Yücel ERTAŞ, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Vali Yardımcısı Sayın Mehmet TANIŞIR, İl Emniyet Müdürü Sayın Ercan DAĞDEVİREN, İl Jandarma Komutanı Sayın Kıdemli Albay Halil ALTINTAŞ, Sinoplu şehidimiz Ömer Can AÇIKGÖZ’ün annesi Sayın Nebiye AÇIKGÖZ, babası Sayın Fahrettin AÇIKGÖZ, Kurum Amirleri, Genel Sekreterimiz Sayın Mehmet ATLI, Akademik ve İdari Kadromuz ile vatandaşlar katıldılar.

Programda bir konuşma yapan Anadolu Ajansı Sinop Temsilcisi Gökhan GÜCÜKLÜOĞLU, sergilenen fotoğrafların geleceğe ışık tutacağını söyledi.

Ardından bir konuşma yapan 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz DEMİREL ise, serginin hazırlanmasında emeği geçen Anadolu Ajansına ve Üniversitemize teşekkür etti.

Programda konuşan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Darbe girişimi sırasında basın kuruluşlarımızın, büyük bir vatanseverlik örneği ortaya koyduğunu belirterek, “Basın mensuplarımız, 15 Temmuz gecesi vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi, cumhurbaşkanımızın mesajlarının topluma aktarılması noktasında çok büyük bir görev icra etmiştir. Bu vesileyle Sinop’ta ve Türkiye’de çalışan bütün basın emekçisi kardeşlerimizi kutluyorum.  Bugün Yerel Basınımız ve Anadolu Ajansı muhabirlerinin objektifinden, milletimizin cansiperane direnişini ve kahramanlığını konu alan fotoğraflarla bir kez daha yaşananları hatırlayacak, tarihe not düşen fotoğraflarla hafızalarımızı tazeleteceğiz. Bu anlamlı fotoğraf sergisinin, o destansı mücadeleyi hafızlarımızda taze tutacağına inanıyor, bir kez daha şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize acil şifalar ve uzun ömürler diliyorum” dedi.

Fotoğraf sergisinde son olarak konuşan Sinop Valimiz Sayın Köksal ŞAKALAR ise, açılışı gerçekleştirilen fotoğraf sergisinin, 15 Temmuz destanına ışık tuttuğunu belirterek, “Fotoğraf sergisinin açılışında emeği geçen Sinop Üniversitesine, 15 Eylül Gazeteciler Cemiyetine ve Anadolu Ajansına teşekkür ediyorum. Aziz milletimiz, 15 Temmuz darbe girişimini büyük bir fedakârlık örneği göstererek önledi. Bundan sonra yapılması gereken, ülkemizin daha iyi noktaya taşınması ve dünyada birinci güç olması için daha çok çalışmaktır. Aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi Çanakkale ruhunun ölmediğini, hepimize gösterdi. Bizden sonraki nesillerin de bu ruhu kaybetmemesi için 15 Temmuz’u unutturmadık ve unutturmayacağız” dedi.

Sinop Valimiz Sayın Köksal ŞAKALAR ve Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Sinoplu 15 Temmuz şehidimiz Ömer Can AÇIKGÖZ’ün annesi Nebiye AÇIKGÖZ ile babası Sayın Fahrettin AÇIKGÖZ’e Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından şehidimiz için özel yapılan tabloyu takdim ettiler.

Gerçekleştirilen kurdele kesiminin ardından katılımcılar sergiyi gezerek, fotoğrafları inceledi. Sergide İstanbul, Ankara ve Sinop'ta 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve ardından tutulan demokrasi nöbetlerinden kesitler yer aldı.