Bir Neslin Öncüsü Celal Hoca Anıldı

İlim Yayma Cemiyeti Sinop Şubesi tarafından “Bir Neslin Gizli Kahramanı Celal Hoca” isimli tiyatro gösterimi düzenlendi.

Sinop Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Nevzat TÜRKKAN, İlim Yayma Cemiyeti Sinop Şubesi Başkanı Sayın Hakkı BAFRALI, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Konuşmaların ardından, Türkiye’de İmam-Hatip Okullarının açılması ve yaygınlaşması için mücadele eden Mahmut Celalettin ÖKTEN, hayatının konu alındığı tiyatro gösterimi ile anıldı.

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından sahnelenen oyun, büyük beğeni topladı.

Tiyatro oyunu sonunda Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN ve İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Nevzat TÜRKKAN, oyunun sahnelenmesinde emeği geçenlere plaket takdim ettiler.