Üniversitemizde “Okul Öncesi Eğitimde II. İyi Uygulamalar Çalıştayı”

Üniversitemiz Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ikincisi düzenlenen “Okul Öncesi Eğitimde İyi Uygulamalar Çalıştayı”, eğitimcilerle, geleceğin öğretmenlerini bir araya getirdi.

Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelimizde düzenlenen programa; Rektör Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Prof. Dr. Ahmet TABAK, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Melih ERDEM, Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı ve Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Şule ERŞAN, Akademisyenlerimiz, misafir eğitimciler ve öğrencilerimiz katıldılar.

Programın açılışında konuşan Düzenleme Kurulu Başkanı ve Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Şule ERŞAN, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, daha sağlıklı ve bilinçli bir şekilde yetişmesinde, eğitimcilere önemli görevler düştüğünü belirterek, “Çalıştayımızın en büyük amacı alanında yetkin, duayen eğitimciler ile öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi buluşturarak, okul öncesi eğitimi tüm boyutlarıyla değerlendirmektir. Çalıştayımızın ikincisi daha geniş bir katılımla icra ediliyor. Bugün Sinop ilimizin dışında, Samsun ve Kastamonu gibi çevre illerimizden de öğretmenlerimiz aramızdalar. Katılan tüm misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından konuşan Sinop İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Melih ERDEM ise, gelecek neslin karakter inşasında eğitimcilere önemli sorumluluklar düştüğünü belirterek, düzenlenen çalıştayın başarılı geçmesini temenni etti.

“Okul Öncesi Eğitimde İyi Uygulamalar Çalıştayı” davetli konuşmacıların sunumlarıyla devam etti.

İlk olarak konuşan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Dr. Gökçe KARAMAN, Okul öncesi dönemde erken okuryazarlık konusunda katılımcılara bilgiler verdi.

Çocukların, okul öncesi dönemde okuma yazma becerilerinin nasıl yönlendirilmesi gerektiğini anlatan Sayın Dr. Gökçe KARAMAN, okul, aile ve çocuk etkileşiminin önemini anlattı.

Daha sonra, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Rengin ZEMBAT tarafından katılımcılara “Öğretmen Olmak” konulu bir sunum yapıldı.

Sayın Prof. Dr. Rengin ZEMBAT, konuşmasında çocuğu birey olarak kabul etme, yaratıcılığını geliştirme, düşüncelerine değer vermenin önemine değindi.

Sunumların ardından davetli konuşmacılar; Sayın Dr. Gökçe KARAMAN ile Sayın Prof. Dr. Rengin ZEMBAT’a Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL ve Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Şule ERŞAN tarafından hediye takdim edildi.

“Okul Öncesi Eğitimde İyi Uygulamalar Çalıştayı” Sinop ve çevre illerden katılan okul öncesi öğretmenlerinin sözlü ve poster sunumlarıyla devam etti.

Çalıştayın sonunda sözlü ve poster sunumu gerçekleştiren davetli öğretmenlere, Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK tarafından plaket, Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Sayın Dr. Öğretim Üyesi Şule ERŞAN tarafından katılım belgesi takdim edildi.

Çalıştayda ayrıca, kura çekimiyle katılımcı öğretmen ve öğrencilere okul öncesi eğitimi ile alakalı kitaplar hediye edildi.

Soru-cevap bölümleriyle okul öncesi eğitiminin tüm yönleriyle ele alındığı çalıştay, çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.