Sinoplu Şair ve Yazar Ahmet Muhip DIRANAS, Yaşadığı Evde Anıldı

Kaleme aldığı eserleri ve şiirleriyle edebiyat dünyasında saygın bir yere sahip olan Sinoplu şair ve yazar Ahmet Muhip DIRANAS, vefatının 38. yıl dönümünde memleketi Erfelek’de anıldı.

Ünlü şairin kendi adını taşıyan Ahmet Muhip DIRANAS köyündeki evinde düzenlenen  programa; Sinop Valimiz Sayın Hasan İPEK, Sinop Belediye Başkanı Sayın Baki ERGÜL, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Erfelek Kaymakamı Sayın Murat METE, İl Jandarma Komutanı Sayın J. Alb. Halil ALTINTAŞ, İl Emniyet Müdürü Sayın Ercan DAĞDEVİREN, Erfelek Belediye Başkanı Sayın Muzaffer ŞİMŞEK, Sinop Defterdarı Sayın Naci GÜNAYDIN, Kurum Müdürleri, Erfelek İl Genel Meclisi Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri,  Ahmet Muhip Dıranas Derneği Kurucu Başkanı Sayın Ertan ÖZTÜRK, Ahmet Muhip Dıranas ve çevre köy muhtarları ile vatandaşlar katıldılar.

Sinop Valiliğinin destekleriyle, Ahmet Muhip Dıranas Derneği tarafından düzenlenen programda, ünlü şair ve yazar Ahmet Muhip DIRANAS, bir dönem yaşadığı evinin bahçesinde dualarla anıldı.

Türk şiirinin önemli isimlerinden Ahmet Muhip DIRANAS’ı anma programında konuşan Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, şair ve yazar Ahmet Muhip DIRANAS’ın Sinop’un kültür ve sanat tarihinde müstesna bir yere sahip olduğunu belirterek, “Sinop ilimizin en büyük değerlerinden biri, hiç şüphesiz hece vezninin önemli temsilcisi Sayın Ahmet Muhip DIRANAS’tır. Kendisi kaleme aldığı şiirleriyle edebiyat dünyamızda özgün ve saygın bir yere sahip olmuştur. Bizler de Sinop Üniversitesi olarak sevgili şairimizin adını uygulama otelimizde yaşatmanın gururunu taşıyoruz. Yurtiçi ve yurtdışından Sinop ilimize gelerek Ahmet Muhip DIRANAS Uygulama Otelimizde konaklayan misafirlerimiz, şairimizin şiirleri ve resimleriyle donatılan uygulama otelimizde, bu değerli ismi yakinen tanıma fırsatı buluyorlar. Bu bizim için anlamlı ve güzel bir katkı. Bu vesileyle programın hazırlanmasında emeği geçenlere şükranlarımı sunuyor; hepimizin ortak değeri olan Ahmet Muhip DIRANAS’ı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından, Ahmet Muhip Dıranas Derneği tarafından programa katkı sağlayanlara plaket takdim edildi. Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’a plaketini, Erfelek Kaymakamı Sayın Murat METE sundu.

Program, ünlü şair ve yazar Ahmet Muhip Dıranas’ın yaşadığı evin gezilmesiyle sona erdi.