Rektörümüz, Tecrübelerini Öğrencilerle Paylaştı

Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Zoru Başaranlar” konferansı kapsamında kız öğrenci yurdunda barınan öğrencilerle bir araya gelerek, hayat tecrübelerini paylaştı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Sinop İl Müdürlüğü tarafından, KYK Osmaniye Kız Yurdu'nda barınan öğrencilerin serbest zamanlarını değerlendirmesi, bireysel, sosyal, kültürel ve akademik gelişmelerine katkı sağlanması amacıyla düzenlenen “Zoru Başaranlar” konferansının bu haftaki konuğu Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN oldu. Rektörümüz, kendi öğrencilik yıllarını ve iş hayatındaki tecrübelerini öğrencilerle paylaşarak önemli tavsiyelerde bulundu.

Günümüzde çalışkan, dürüst ve güvenilir gençliğe çok fazla ihtiyaç olduğunun altını çizen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Devletimiz eğitim ve öğretim için sizlere birçok imkân sağlıyor. Sizlerde devletimize olan borcunuzu daha fazla çalışarak ödeyebilirsiniz. Hepinizin gelecek planları olmalı. Gezin, eğlenin ama mutlaka geleceğinize yatırım yapın. Kendinizi farklı alanlarda geliştirmeye çalışın. Üniversitemizin ve KYK Yurtlarımızın size sunmuş olduğu imkânlardan sonuna kadar faydalanın. Unutmayın ki, yetenek önemlidir ama çalışmak, azmetmek de en az yetenek kadar değerli ve önemlidir” dedi.

Program sonunda KYK Sinop İl Müdürü Sayın Adnan Menderes DÜMEN, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’a hediye takdiminde bulundu.

Söyleşinin sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, öğrencilerle uzun bir süre sohbet ederek, sorularını cevaplandırdı.

Basında Üniversitemiz