Rektörümüz, “11. Kalkınma Planı Karadeniz Bölgesi İstişare Toplantısına” Katıldı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı  ve Samsun Valiliği'nin ev sahipliğinde düzenlenen "11. Kalkınma Planı Karadeniz Bölgesi İstişare Toplantısı", Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi ELVAN’ın katılımıyla Samsunda gerçekleştirildi.

Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya; Samsun Valisi Sayın Osman KAYMAK, Sinop Valisi Sayın Hasan İPEK, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, valiler, rektörler, belediye başkanları, bakanlık yetkilileri, meslek örgütleri başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda, 2019-2023 yılları arasında kalkınmaya yönelik yapılacak katkılar görüşüldü.

Programda konuşan Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi ELVAN, Türkiye’nin kalkınma hamleleriyle alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin sağlıklı büyüdüğünü dile getiren Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi ELVAN konuşmasında “2017 yılımız ihracat performansı açısından önemli yıl oldu. İhracatımızı 157 milyar doların üzerine çıkardık. 2018 yılında ihracattaki güçlü performansımız devam etti ve 2018 yılının ilk çeyreğinde ihracatımızda yüzde 9’luk artışla 160.4 milyar dolar ile rekor seviyeye ulaştık. Mali disiplini asla elden bırakmadık. Mali disiplin konusunda asla taviz vermedik” dedi.