Türkeli Meslek Yüksekokulu İçin Düğmeye Basıldı

Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Türkeli ilçemize gerçekleştirdiği ziyarette, ilçe protokol üyeleri ile birlikte Meslek Yüksekokulu kurulması için tahsis edilmesi planlanan hizmet binalarında incelemede bulundu.

Türkeli İlçe Ziyaretinde ilk olarak İlçe Kaymakamı Sayın Murat ZADELEROĞLU'nu makamında ziyaret eden Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, ilköğretim ve lise öğrenci sayılarına ilişkin Kaymakam Sayın Murat ZADELEROĞLU'ndan bilgi aldı.

Ziyarette Rektörümüze Türkeli Belediye Başkanı Sayın Halil Dilek ÖZCAN, AK Parti Türkeli İlçe Başkanı Sayın Adem ÜNAL, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Sayın Veysel ŞAHİN, Türkeli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sayın Nihat DEMİRCAN eşlik etti.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, burada yaptığı açıklamada "2016-2019 yılları arasında Türkeli'ne Meslek Yüksekokulu kazandırılmasıyla ilgili eylem planımız var. Şartların olgunlaşması durumunda bu hedefin gerçekleşeceğine inanıyorum" dedi.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN ziyaretin ardından, Meslek Yüksekokulu kurulması için tahsis edilmesi planlanan; Türkeli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi hizmet binası, Türkeli Köylere Hizmet Götürme Birliği Şantiyesi ve Mevcut Türkeli Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek, çeşitli incelemelerde bulundu.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, daha sonra yurt ile ilgili tavsiye edilen Güzelkent Köyündeki muhtarlığa bağlı sosyal tesisler ile Ayaz Köyündeki sağlık ocağını inceledi.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, yüksekokul için Esnaf Kefalet Kooperatifi hizmet binası, yurt olarak da Turistik Otel'in tadilat ve bakımlarının yapılarak yüksekokul ve yurdun kurulması için başvuruda bulunulmasını istedi.

Belediye Başkanı Sayın Halil Dilek ÖZCAN ise Turistik Otel'in ve Belediye Hizmet Binası karşısında bulunan ve mülkiyeti Belediyeye ait olan 6 adet dükkânın yıkılarak yerine hemen yurt inşaatına başlanılacağını, bu inşaatın bitimine kadar da ilçede hizmet veren bir otelin yurt ihtiyacını gidermek üzere kullanılabileceğini ifade etti.