24. İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, 24. İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Toplantısına katıldı.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen programa; Başbakan Yardımcımız Sayın Bekir BOZDAĞ, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent TÜFENKCİ,  Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali ERBAŞ, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekilimiz Sayın Prof. Dr. Rahmi ER, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı-Sosyal Politikalar Başkanı, Malatya Milletvekili Sayın Öznur ÇALIK, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, İnönü Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ahmet KIZILAY, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ahmet AĞIRAKÇA, Türkiye İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanları, protokol üyeleri ve davetliler katıldılar.

İki gün boyunca devam eden 24. İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Toplantısında eğitim ve öğretim faaliyetleriyle ilgili birçok önemli konu müzakere edildi.

Ayrıca İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri arasında eşgüdüm sağlamak, sorunlarına çözümler üretmek ve yüksek din öğretiminin niteliklerini daha da geliştirmek amacıyla İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyinin kurulması kararlaştırıldı.