Yeni Kampüs Alanımızda 160 Fidan Toprakla Buluştu

Her yıl 21-26 Mart tarihinde kutlanan Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında, Üniversitemiz Genç Tema Çevre Öğrenci Kulübü ile SİNLÖSEV Öğrenci Kulübü tarafından fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Üniversitemiz Yeni Kampüs alanında gerçekleşen fidan dikim etkinliğine; Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Tema Vakfı Sinop İl Temsilcisi Sayın Kadriye GÖL, Üniversitemiz Akademik ve İdari Personeli ile Kurum Temsilcileri ve öğrencilerimiz katıldılar.

Program kapsamında Sinop Orman İşletme Müdürlüğü tarafından dağıtılan defne, dişbudak, ceviz, hurma, yaban mersini ve badem türlerinden oluşan 160 adet fidan, toprakla buluştu.

Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, öğrencilerimizle birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi.

Gelecek Nesillerimize Daha Yeşil Vatan Toprakları Bırakmak Hepimizin En Temel Sorumluluğudur

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, fidan dikim töreninin ardından yaptığı açıklamada, öğrencilerimizi bu anlamlı etkinlikten dolayı tebrik ederek; “Peygamber efendimiz hadisi şeriflerinde ‘Yarın kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz’ diye buyurmuşlardır. Ağaç dikerek ve ormanları koruyarak gelecek nesillerimize daha temiz ve daha yeşil vatan toprakları bırakmak hepimizin en temel sorumluluklarından biridir” dedi.