Üniversitemizde Multidisipliner Bir Alan Olarak Kütüphanecilik Paneli

Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından “54. Kütüphane Haftası” münasebetiyle “Multidisipliner Bir Alan Olarak Kütüphanecilik” paneli düzenlendi.

Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde düzenlenen panele; Rektör Vekilimiz Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanımız Sayın Osman KIZILASLAN, Bilgi İşlem Daire Başkanımız Sayın Yüksel SANDALCI, Strateji Geliştirme Daire Başkanımız Sayın Ali ALTUNGEYİK,  Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Şube Müdürü Sayın Nilüfer ÖZER, Akademik ve İdari Personelimiz ile öğrencilerimiz katıldılar.

Programda Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Personeli, Kütüphaneci Sayın Müslüm  YURTSEVEN’in moderatörlüğünde; Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Sayın Ayşegül DEMİR, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Sayın Tuğba KARA ve Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Sayın İbrahim DEMİRCİ tarafından kütüphanecilik kavramı, sosyolojik, psikolojik ve tarihsel olarak ele alındı.

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Sayın Tuğba KARA Kütüphanecilik kavramının tarihsel gelişimleriyle alakalı bilgiler verdi.

Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Sayın İbrahim DEMİRCİ, Kütüphanecilik kavramının psikoloji ile ilişkilerini ele aldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Sayın Ayşegül DEMİR ise, Kütüphanecilik kavramını sosyolojik bir açıdan değerlendirdi.

Panelin ardından Üniversitemiz Rektör Vekili Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Doktor Öğretim Üyesi Sayın Ayşegül DEMİR, Doktor Öğretim Üyesi Sayın Tuğba KARA ve Doktor Öğretim Üyesi Sayın İbrahim DEMİRCİ ile Moderatör Sayın Müslüm  YURTSEVEN’e hediye takdiminde bulundu.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Şube Müdürü Sayın Nilüfer ÖZER de panele sağladığı katkılarda dolayı Rektör Vekilimiz Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL’a çiçek takdiminde bulundu. Program çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.