Liseli Öğrenciler Bir Günlüğüne Üniversiteli Oldular

Üniversitemiz tarafından düzenlenen “Benim Hedefim, Benim Şehrim, Benim Üniversitem” programı kapsamında Sinop’ta bulunan 12 liseden yaklaşık 150 öğrencinin üniversiteli olma hayali gerçek oldu.

Sinop’ta lise son sınıf eğitimi gören ve üniversite sınavına hazırlanan yaklaşık 150 öğrenci, Üniversitemizde misafir olarak, eğlenceli aktiviteler ve gezi programlarıyla bir günlüğüne üniversiteli olmanın heyecanını yaşadılar.

Lise öğrencilerimiz ilk olarak Üniversitemiz Eğitim Fakültesini ziyaret ettiler. Burada yapılan açılış programına Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Eğitim Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Savaş BAŞTÜRK, Dekan Yardımcımız Sayın Yrd. Doç. Dr. Vafa SAVAŞKAN, akademik ve idari personelimiz katıldılar.

Sinop Üniversitesi, Hayallerinizin Gerçekleşmesi İçin Doğru Bir Tercih Olacaktır

Burada lise öğrencilerimize yönelik bir konuşma gerçekleştiren Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, başarılı bir eğitimin doğru üniversite tercihi ile mümkün olacağını belirterek, “Her geçen yıl gelişen ve büyüyen, öğrencilerine bir aile sıcaklığında eğitim ve öğretim imkânı sağlayan Sinop Üniversitesi, hayallerinizin gerçekleşmesi için doğru bir tercih olacaktır. Bugün Üniversitemizin bünyesinde 9 Fakülte, 2 Enstitü, 4 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu ile 12 araştırma merkezimiz bulunmaktadır. Genç, dinamik ve güçlü bir üniversite olarak gelecek vadeden Sinop Üniversitesi; bünyesine yeni bölümler, programlar ve akademisyenler kazandırıp; bilimsel çalışmaları ve akademik başarılarıyla, 2007 sonrası kurulan üniversiteler listesinde 10. Sıraya kadar yükselerek, önemli bir başarıya imza atmıştır” dedi.

Öğrencilerimizin Her Alanda Kendini Geliştirmesini Amaçlıyoruz

Sinop Üniversitesinin öğrencilerine hem madden hem de manen değer katmayı hedeflediğini ifade eden Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN şu ifadeleri kullandı:

“Bizler her yıl en az iki sempozyum, iki çalıştay ve iki bilimsel toplantıya Rektörlük olarak ev sahipliği yaparak öğrencilerimizin her anlamda kendini geliştirmesini amaçlıyoruz. Üniversitemiz öğrencilerini yalnızca İl Merkezimize değil, ilçelerimize de Yükseköğretim ayrıcalığı ile buluşturmaktadır. Ayancık Meslek Yüksekokulumuz ve Gerze Meslek Yüksekokulumuz yeni ve modern eğitim binalarıyla öğrencilerimize Türkiye standartlarının üstünde bir eğitim imkânı sunarken, Boyabat ilçemizde bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz ve Meslek Yüksekokulumuz hem ilçesine hem de eğitim gören öğrencilerimize çok yönlü olarak katkı sunmaktadır. Ayrıca Durağan ilçemizde açılan Meslek Yüksekokulumuzda, az sayıda bulunan ve öğrencilerimiz tarafından en çok tercih edilen bölümleriyle sizlerin hizmetindedir.”

Öğretmenleri ve Üniversitemiz görevlilerinin gözetiminde Üniversitemizde bulunan birimlerimizi sırasıyla gezerek birim yetkililerinden bilgiler alan öğrencilerimiz, üniversite tercihi öncesi merak ettikleri soruların cevabını bulurken, seçmek istedikleri meslekler hakkında önemli bilgiler aldılar.