Gençlik Şühedanın İzinde Yürüdü

Sinop, Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı dolayısıyla düzenlenen "Gençlik Şühedanın İzinde" yürüyüşünde tek vücut oldu.

Sarıkamış şehitlerimizi anmak için Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen anma yürüyüşüne; Sinop Valimiz Sayın Hasan İPEK, Vali Yardımcılarımız Sayın Mehmet TANIŞIR, Sayın İzzet ERCAN, Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sayın Halil ALTINTAŞ, İl Emniyet Müdürü Sayın Ercan DAĞDEVİREN, Genel Sekreterimiz Sayın Mehmet ATLI, İl Kurum ve Daire amirleri ile yüzlerce Sinoplu katıldı.

Ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyüşe katılan Sinoplular, Sinop İskele Meydanından Şahin Tepesine kadar Sarıkamış Şehitlerimiz için yürüdü.

Şahin tepesinde yapılan tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından okunan Kuran’ı Kerim ve dualarda şehitlerimiz için eller semaya kalktı.

Programda konuşan Sinop Valimiz Sayın Hasan İPEK, Sarıkamış Harekâtının 103. Yıldönümünde şehitlerimizi rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. Türkiye Cumhuriyetinin büyük zorluklarla kurulduğunu belirten Sinop Valimiz Sayın Hasan İPEK, şehitlerimizin bizlere emaneti olan bu aziz vatana, en güzel şekilde sahip çıkmamız gerektiğini ifade etti.