Cumhurbaşkanımızdan Sinop’a Ziyaret

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, AK Parti 6. Olağan Kongresine  katılmak üzere  İlimize teşrif ettiler.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sinop Havalimanında tören mangası ile karşılandı.

Cumhurbaşkanımızı karşılama programına;  Sinop Valisi Sayın Hasan İPEK ve eşi Gülten İPEK Hanımefendi,  Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım MAVİŞ, İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın Mehmet ERSOY, Sinop Belediye Başkanımız Sayın Baki ERGÜL, Sinop Cumhuriyet Başsavcımız Duygu BAYAR, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN ve il protokolümüz katıldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Sinop Havalimanından Uğur Mumcu Meydanına gelirken yol boyunca kendisini karşılamaya gelerek, ellerinde Türk Bayraklarıyla sevgi gösterisinde bulunan Sinoplu vatandaşları selamladı.

Sinop Üniversitesi Bölgenin Çekim Merkezine Dönüştü

Konuşmasında Üniversitemizin Sinop’u bir cazibe merkezine dönüştürdüğünü belirten Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, “Bugün 9 fakültesi, 6 meslek yüksekokulu, 11 bin öğrencisiyle bölgesinin çekim merkezine dönüşen Sinop Üniversitesini bu şehre biz kazandırdık. Öğrencilerimiz barınma sorunu yaşamasın diye toplam bin 415 kişi kapasiteli yükseköğretim yurtları yaptık. Spor salonları, atletizm pistleri, futbol sahaları gibi komplekslerden oluşan toplam 15 adet spor tesisi inşa ettik” dedi.

Uğur Mumcu Meydanında kendisine sevgi gösterisinde bulunan on binlerce vatandaşa hitap eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan daha sonra Atatürk Spor salonuna geçerek AK Parti 6. Olağan Kongresine  katıldı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın  İlimizi ziyaretine, Başbakan Yardımcımız Sayın Recep AKDAĞ, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Ahmet Eşref FAKIBABA, Sağlık Bakanımız Sayın Ahmet DEMİRCAN, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel EROĞLU eşlik etti.

Basında Üniversitemiz