Üniversitemiz Öğretim Üyesinden Patent Başarısı

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü,  Mühendislik Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi ve aynı zamanda Sinop Üniversitesi Türk Patent Üniversite Projesi Yönlendirme Komitesi Temsilcisi Doç. Dr. Turgay KORKUT’ un içerisinde bulunduğu araştırma ekibi tarafından üretimi ve karakterizasyonu yapılan yeni bir süper alaşım, WIPO-World Intellectual Property Organization tarafından WO2017116367A1 numarası ile patent altına alındı.

Atatürk Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından desteklenen çalışma kapsamında Nikel, Krom, Demir, Renyum ve Tungsten içeren korozyona, radyasyona, yüksek ısı ve basınca dayanıklılık düzeyi yüksek olan yeni nesil alaşım numuneler üretildi.

Patent altına alınan ürün nükleer reaktör yapı malzemesi olarak kullanılabileceği gibi nükleer tıp - ışın tedavisi sektörü, uzay araçları tasarımı, nükleer savunma sistemleri, nükleer atık taşınımı, yüksek sıcaklık - basınç ve radyasyon (nötron ve gama) içeren daha birçok uygulamada kullanılabilecektir.

Rektörümüzden Teşekkür

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, yürüttüğü çalışmalardan dolayı Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Turgay KORKUT’a başarılar dileyerek, teşekkür belgesi takdim etti.

Çalışmaya aşağıda yer alan linkten ulaşılabilir.