Üniversitelerarası Futsal Heyecanı Sinop’ta Başladı

Türkiye Üniversitelerarası Salon Futbolu (Futsal) 2’inci Lig Grup Müsabakaları, Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış seremonisi ile başladı.

85. Yıl Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu’nda düzenlenen Üniversitelerarası Futsal açılış seremonisine, 7 Üniversiteden 12 takım katıldı.

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Temsilcisi Sayın Cemal GEMİCİ, organizasyon ev sahipliği yapan Üniversitemize teşekkür ederek, "Federasyonumuz öğrencilerin birbirleri arasında yaptıkları müsabakaları eğitimin bir parçası olarak kabul ediyor. Bu tür organizasyonlar Üniversite öğrencilerinin birbirlerini ve kültürlerini tanımalarına vesile oluyor." diye konuştu.

Ardından konuşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, “Müsabakalara katılan tüm sporcularımızın unutmaması gerekiyor ki; Spor, kardeşliğin ve barışın en güzel lisanıdır. Bu bakımdan burada gerçekleşecek her bir müsabakanın, kardeşlik ve dayanışma içerisinde devam etmesini temenni ederim” dedi.

250’ye yakın sporcunun kıyasıya mücadele edeceği 2’inci Lig Grup Müsabakaları, Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı organizasyonunda, 22 Aralık 2017 tarihine kadar devam edecek.