Sinoplular Mevlid-i Nebi Programında Buluştu

Sinop İl Müftülüğü tarafından Atatürk Kapalı Spor Salonunda Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle, 30 Kasım Sinop Deniz Şehitleri anma programı ve Şeb-i Arus etkinliği düzenlendi.

Mevlid-i Nebi haftası etkinliklerine; Sinop Valisi Hasan İPEK ve Eşi Gülten İPEK, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu BAYAR, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, Vali Yardımcısı Mehmet TANIŞIR, İl Emniyet Müdürü Ercan DAĞDEVİREN, İl Jandarma Komutan Yard. J.  Alb. Hasan BAŞKÖK, İl Müftüsü Ali Hayri ÇELİK, Kurum Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Mevlid-i Nebi, Deniz Şehitlerini Anma ve Şeb-i Arus gecesi, Dünya Kuran-ı Kerim okuma birincisi Ankara Hacı Bayram Veli Camii İmam Hatibi Ahmet Karalı’nın Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

Protokol konuşmalarının ardından sunulan Tasavvuf Musiki konseri ve  semazen gösterisi katılımcılardan büyük alkış aldı.

Program, İl Müftüsü Ali Hayri ÇELİK’in yaptığı dua ile sona erdi.