SÜBİTAM Bilime Güç, Araştırmalara Değer Katmaya Hazır

Üniversitemiz Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezinin, bölgemiz başta olmak üzere ülkemize değer katacak projelerde daha etkin bir şekilde kullanılması için değerlendirme ve istişare toplantısı düzenlendi.

Üniversitemiz SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet Berber Konferans Salonunda yapılan toplantıya; Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Prof. Dr. Ahmet TABAK, Genel Sekreterimiz Mehmet ATLI, Fakülte Dekanlarımız, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürlerimiz, Birim Amirleri ve Akademisyenlerimiz katıldılar.

Programda bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, SÜBİTAM’ın Sinop ilimiz başta olmak üzere bölgemiz ve ülkemiz açısından önemli bilimsel çalışmalara imza attığını belirterek, “Düzenlenen bu toplantıyla Araştırma Merkezimizin mevcut durumunu müzakere ederek, ilimiz, çevre üniversiteler ile sanayi kuruluşlarının proje, ar-ge ve bilimsel çalışmalarına üst düzey katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Ayrıca Araştırma Merkezimizin siz değerli akademisyenlerimiz tarafından daha aktif ve etkin bir şekilde kullanılması da bizim öncelikli hedefimizdir ” dedi.

Ardından Üniversitemiz Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında bir sunum yapan Merkez Müdürü Doç. Dr. Muhittin YILMAZ da SÜBİTAM’ın mevcut durumu ile bilimsel araştırmalarda kullanılan cihazlar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Toplantının soru-cevap bölümünde ise, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN ve Merkez Müdürümüz Doç. Dr. Muhittin YILDIRIM, SÜBİTAM ile ilgili akademisyenlerimizin görüş, öneri ve taleplerini dinledi.

Basında Üniversitemiz