Kadın Sorunları Ankara’da Konuşuldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Üniversitelerin Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezleri (KASAUM) arasında istişare toplantısı düzenlendi.

Ankara’da gerçekleştirilen toplantıya; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül SAYAN KAYA, Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yasemin BARLAK, Bakanlık yetkilileri ve Üniversite temsilcileri katıldı.

Üniversitemizden Kadınlara Pozitif Ayrımcılık

Toplantıya katılan Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yasemin BARLAK yaptığı konuşmada, Üniversitemizde Kadınlara yönelik yapılan pozitif ayrımcılıklardan bahsederek, özellikle idareci atamalarında kadınlara öncelik tanındığını anlattı. Konuşmasında yeni kurulan bir merkez olmalarına rağmen önemli projelere imza attıklarının altını çizen Yrd. Doç. Dr. Yasemin BARLAK, “ Merkezimiz kurulalı üç yıl gibi kısa bir süre olmasına karşın, Merkezimizce çok sayıda çeşitli konferanslar ve etkinlikler düzenlenmiştir. Ayrıca Sinoplu kadınlara yönelik yapmış olduğumuz faaliyetlerimizde devam etmektedir.” dedi.

Toplantıda diğer Üniversitelerin Kadın Çalışmaları Araştırma Merkezleri temsilcileri de yaptıkları çalışmalardan söz ederek, Merkezlere yönelik istek ve önerilerini dile getirdiler.