Fair Play Kervanı Sinop’tan Geçti

İyiye, doğruya ve güzele sloganıyla Fair Play kavramını ve ruhunu ülkemiz genelinde yaygınlaştırmayı amaçlayan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyeleri, Üniversitemiz öğrencileri ile buluştu.

Üniversitemiz SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet Berber Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele; Vali Yardımcısı Mehmet TANIŞIR, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyeleri, Fakülte Dekanlarımız, Kurum amirleri, akademik-idari kadromuz ve öğrencilerimiz katıldılar.

Etkinlik, Uluslararası Fair Play “Karikatür Sergisi” açılış töreni ile başladı. Sergide ülkemiz ve dünya ülkelerinden öğrenciler tarafından çizilen ‘Fair Play’ konulu karikatürler davetlilerin beğenisine sunuldu.

Ardından gerçekleşen “Fair Play Üniversiteler Kervanı” panelinin açılış ve selamlama konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Milli Olimpiyat Komitesi Üyelerine bu anlamlı etkinliği Üniversitemize taşıdıkları için teşekkür etti.

Sporun sadece mücadele ve rekabet değil; aynı zamanda ahlak, erdem ve dostluk olduğunun altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Fair Play’de Her oyuncu kendi görevlerini yerine getirmeli, rakip takımı düşman gibi görmemeli ve hırslarına yenik düşmemelidir. Oyuncular kendi galibiyetleri için fazla hırs yapıp haksızlık yaratacak ataklar yapmamalı ve aynı şekilde rakiplerinin düştüğü eksi pozisyonlardan kendilerine pay çıkarmaya çalışmamalıdır. Eminim ki geleceğin sporcularının yetiştiği Spor Bilimleri Fakültemizde, öğrencilerimiz bu panelden çok değerli bilgiler öğrenerek; Fair Play ruhunu profesyonel spor hayatlarında da asla unutmayacaklardır” dedi.

Ardından Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir YÜKTAŞIR’ın oturum başkanlığını üstendiği “Fair Play Üniversiteler Kervanı” panelinde;

Milli Olimpiyat Komitesi Duayen Üyesi Erdoğan ARIPINAR, Fair Play Komisyonu Planlama Koordinatörü Teoman GÜRAY, Fair Play Komisyonu Üyesi, Spor Yazarı Remzi YILMAZ, Balkan Şampiyonu Milli Atlet İsmail AKÇAY, Fair Play Komisyonu Üyesi, Spor Yazarı Avni ERBOY, İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Semra DEMİRER ve Üniversite Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Hürmüz KOÇ tarafından katılımcılara Fair Play kavramı ve ruhu sunumlar eşliğinde anlatıldı.

Program sonunda Vali Yardımcısı Mehmet TANIŞIR tarafından Milli Olimpiyat Komitesi Üyeleri adına Erdoğan ARIPINAR’a hediye takdim edildi.

“Fair Play Üniversiteler Kervanı” paneli, çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.