Uluslararası Sinope ve Karadeniz Arkeolojisi Sempozyumu Sona Erdi

Üniversitemiz, ev sahipliğinde düzenlenen “Uluslararası Sinope ve Karadeniz Arkeolojisi” Sempozyumu sona erdi.

Yedi farklı ülkeden alanında seçkin bilim adamlarının katılımıyla gerçekleştirilen “Uluslararası Sinope ve Karadeniz Arkeolojisi Sempozyumu” düzenlenen değerlendirme oturumu ve veda yemeği ile tamamlandı.

13-15 Ekim 2017 tarihleri arasında Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama otelinde gerçekleştirilen sempozyumda, alanında yetkin bilim adamları ve arkeoloji uzmanları, Sinop’un arkeolojik geçmişi ile alakalı birbirinden önemli sunumlar gerçekleştirdiler.

Sinop odaklı yeni arkeolojik çalışmalara öncülük edecek olan Sempozyumda, Sinop’taki mevcut arkeolojik çalışmalarda derinlemesine değerlendirildi.

Katılımcılar tarafından yoğun ilgi ile takip edilen sempozyumda, soru-cevap bölümleriyle Sinop’taki arkeolojik çalışmaların mevcut durumu ve ihtiyaçları derinlemesine müzakere edildi.

Sempozyum kapsamında ayrıca, gala yemeği ve  fidan dikime etkinlikleri de gerçekleştirildi. Etkinliklere Sinop Vali Yardımcısı İzzet ERCAN, Rektör Yardımcımız Serap USTAOĞLU TIRIL, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bekir YÜKTAŞIR, akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve öğrencilerimiz katıldılar.

Basında Üniversitemiz