“Üdeba-yı Meşhur" Şiir Dinletisi Yüreklere Dokundu

Üniversitemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen “8. Üdeba-yı Meşhur’dan Seçme Şiirler” adlı şiir dinletisi, dinleyicilere duygusal anlar yaşattı.

Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ, Rektör Danışmanımız Yrd. Doç. Dr. Sevim ŞERMET, Dekan Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Hasan BARLAK, Öğrenci Konseyi Başkanımız Süleyman UĞUR, Akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldılar.

Şiir dinletisinde sahneye çıkan öğrencilerimiz, beşeri aşktan ilahi aşka, ayrılık acısından yaşama sevincine kadar pek çok konuda seslendirdikleri şiirlerle büyük beğeni topladılar.

Usta şairlerin eserlerinden özenle seçilen şiirleri büyük bir başarıyla seslendiren öğrencilerimiz, salonu dolduran konuklara duygu dolu anlar yaşattılar.

“Bizler de Yapacağımız Her İşi, Şairlerin Şiiri Yazarken Gösterdiği Emek ve Hassasiyetle Yapmalıyız.”

Programın sonunda şiir okuyan öğrencilerimizi sırasıyla tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, şiir yazmak kadar şiir seslendirmenin de bir meziyet olduğunu belirterek öğrencilerimize başarılarının devamını diledi. Bu gibi etkinliklerin devam etmesini temenni eden Rektörümüz, "Bu anlamlı programı şehrimize de açabiliriz. İlköğretim çağındaki çocuklarımızın şairlerimizi yakından tanıması anlamında, bu gibi etkinlikleri şehrimizin merkezinde de gerçekleştirebiliriz.” dedi.

Rektörümüz son olarak öğrencilerimize şu tavsiye de bulundu: “Bizler de yapacağımız her işi, şairlerin şiiri yazarken gösterdiği emek ve hassasiyetle yapmalıyız.”

Kurum İç Değerlendirme Raporu
Öğrenci Hizmetleri