ATATÜRK’ün Sinop'a Gelişinin 89. Yıl Dönümü Törenlerle Kutlandı

15 Eylül 1928 tarihinde Harf İnkılabını Sinop'tan başlatan Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Sinop'a gelişinin 89. yıldönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Etkinlikler kapsamında ilk tören ATATÜRK'ün Sinop'a ayak bastığı İskele Meydanı'nda yapıldı.  Meydanda toplanan vatandaşlar ve Devlet Erkânı ATATÜRK'ün Sinop'a gelişini simgeleyen tekneyi karşıladı.

89 yıl önce ATATÜRK'ün kente gelişinde çekilen fotoğrafı ve Türk bayrağını taşıyan öğrenciler tekneden inerek protokolü selamladı. Vali Hasan İPEK, öğrencilerin verdiği Türk bayrağını öperek öğrencilere teşekkür etti.

Etkinlikler kapsamında Mustafa Kemal ATATÜRK'ün 15 Eylül 1928 tarihinde yürüdüğü caddeden geçen Devlet Erkânı ve vatandaşlar, valilik önüne kadar yürüdü.

Burada bulunan ATATÜRK Anıtı önüne çelenk sunma töreninin gerçekleştirilmesinin ardından Vali Hasan İPEK, ATATÜRK’ün Sinop'a geldiğinde istirahat ettiği Adliye Sarayı'nda bulunan şeref defterini imzaladı.

Son olarak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Bahçesi’nde gerçekleştirilen programda ATATÜRK Sinop’a gelişi ve yapmış olduğu harf inkılabı temsili olarak sahnelendi.

Etkinliklere Vali Hasan İPEK,  Sinop Milletvekili Barış KARADENİZ, Belediye Başkanı Baki ERGÜL, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu BAYAR, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Askeri Erkan, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum ve Daire Amirleri, çok sayıda vatandaş katıldı.