SİNOP ÜNİVERSİTESİ
'' Kuzeyden Parlayan Yıldız ''
TR
EN

Yıl Seçiniz
Ay Seçiniz
HABERLER

19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu Üniversitemiz Ev Sahipliliğinde Başladı

Yerel ve bölgesel kalkınma hedefiyle birçok başarılı proje, çalıştay ve sempozyuma ev sahipliği yapan Üniversitemiz “19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu”  ile alanında öncü bilim adamları ve sektör temsilcilerini bir araya getirdi.
 


 

Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilen sempozyuma; Sinop Valisi Hasan İPEK, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa ATALAY, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Sinop İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil ALTINTAŞ, İl Emniyet Müdürü Ercan DAĞDEVİREN, Genel Sekreterimiz Mehmet ATLI, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Üretici Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Osman PARLAK, Fakülte Dekanlarımız, Misafir Akademisyenler, Sektör Temsilcileri, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürlerimiz, Daire Başkanlarımız, akademik-idari kadromuz ve öğrencilerimiz katıldılar.
 


 

Program, 28 Temmuz 2017 Cuma günü aramızdan ayrılan Üniversitemiz Su Ürünler Fakültesi Dekanı Merhum Prof. Dr. Murat SEZGİN hocamız için hazırlanan video gösterimi ile başladı. Video esnasında duygu dolu anlar yaşandı.
 


 

Programın açış ve selamlama konuşmasını yapan Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi Dekanı ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Hülya TURAN, düzenlenen sempozyum ile Su Ürünlerini ilgilendiren konularda bilgi paylaşımı yapılacağını, sektörün sorunları ve çözüm yollarının tartışılacağını ve Su Ürünleri sektörünün gelişimi ile ilgili müzakerelerin yapılacağını belirtti.
 


 

Ardından konuşan Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL da, düzenlenen sempozyumun hayırlı olmasını dileyerek, sempozyum aracılığı ile Su Ürünleri sektörünün beklentileri ve geleceğe yönelik hedeflerinin konuşulacağını ifade etti. Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, “Ümit ediyorum ki 19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu verimli bir toplantı olacak ve güzel neticeler elde edilebilecektir” dedi.
 


 

Daha sonra konuşan Sinop Valisi Hasan İPEK de, Sempozyuma katılan akademisyen ve sektör temsilcilerine kolaylıklar dileyerek, gerçekleşen 19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumunun hayırlı olmasını diledi.
 


 


19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu açılış oturumlarıyla devam etti. Programa davetli konuşmacı olarak katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Su Ürünleri Genel Müdür Dr. Mustafa ATALAY, Bakanlık tarafından Su Ürünleri sektörü ve yürütülen su ürünleri çalışmalarına sağlanan desteğin arttığını belirterek, sempozyumun başarılı geçmesini diledi.
 


 

Ardından konuşan Su Ürünleri Yetiştiriciliği Üretici Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Osman PARLAK ise katılımcılara Su Ürünleri sektöründe gelinen aşama ve sektörün beklentileri hakkında bilgiler verdi.
 


 

19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, açılış programının ardından düzenlenen çeşitli oturumlar, poster ve bildiri sunumlarıyla devam etti. 4 gün sürecek olan Sempozyumda su ürünlerine yönelik birçok konu tartışılacak. 
 


 

15 Eylül 2017 tarihine kadar devam edecek Sempozyumda, Deniz ve iç su ortamlarında meydana gelen ekolojik sorunlar, biyo-çeşitlilik, içsu ve denizlerimizde balık stoklarının azalması, balıkçılık kaynaklarının korunması ve verimli işletilmesi, su ürünleri üretimi, üretimin arttırılması gibi çeşitli sorunlar, neden-sonuç ilişkileri ve çözümler masaya yatırılacak.




Akademik Personel
Üniversite Vakfı
EBYS
Önemli Bağlantılar
Uygulama Oteli
KALİTE
Akademik Takvim
Öğrenci
Telefon Rehberi
Bilimsel Dergilerimiz
Kütüphane
İhale Duyuruları
SUBİTAM
Yeni Kampüs Alanı
Kariyer Geliştirme ve Mezunlar
Çocuk Üniversitesi
CİMER
Dilek İstek Kutusu

Copyright © | T.C. Sinop Üniversitesi | Tüm Hakları Saklıdır | 2016