Cumhurbaşkanımızdan Sinop’a ve Üniversitemize Selam

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, Yükseköğretim Kurulumuz tarafından düzenlenen "İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu"nda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ile bir süre sohbet etti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN Sinop’a ve Üniversitemize selamlarını ileterek Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN’a çalışmalarında başarılar diledi.

Programa Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve YÖK Başkanımız Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ’ın yanı sıra, Bakanlar, Kamu Kuruluşlarının Yöneticileri, İslam Ülkelerinin Türkiye Büyükelçileri, YÖK Üyeleri, Devlet ve Vakıf Üniversitelerinin Rektörleri ile İslam coğrafyasında yer alan 30'un üstünde ülkeden 120 üniversite rektörü katılım sağladı.

Forum'un açılış oturumunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve YÖK Başkanımız Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ birer konuşma gerçekleştirdi. Konferansın düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ederek, bilim adamlarına çalışmalarında başarılar dileyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, İslam Ülkeleri Rektörleri Forumunun hayırlara vesile olmasını diledi.

İslam ülkeleri arasında yeni bir yükseköğretim alanının oluşturulması ve buna yönelik işbirliklerinin yapılması amacıyla Yükseköğretim Kurulumuz tarafından düzenlenen "İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu" yayımlanan sonuç bildirgesi ile sona erdi.