15 Temmuz'un Yıl Dönümünde Sinoplular Meydanları Doldurdu

Fetullahçı Terör Örgütü mensubu askerlerin gerçekleştirmek istediği darbe girişiminin birinci yıl dönümünde Sinoplular yine meydanlara akın etti. O karanlık gecede olduğu gibi 7'den 70'e herkes ellerinde Türk Bayrakları ile meydanlara çıkarak 15 Temmuz şehitlerine ve demokrasiye sahip çıktı.

Sinop Valilik Meydanında gerçekleştirilen programın ilk bölümü Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından 15 Temmuz Destanı  Şehitleri Anma,  Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen sportif faaliyetlerde  dereceye giren sporculara  ödülleri verildi.

Daha sonra 15 Temmuz Destanı Şehitleri Anma Programı, Sinevizyon gösterisi ve akabinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın  İstanbul’dan  halka hitap etmesi ile devam etti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın  halka hitap etmesinden sonra verilen arada Sinop Valisi Hasan İPEK ve eşi Gülten İPEK halka simit ve ayran  ikramında bulundular.

Sinop Valiliği tarafından hazırlanan programın ikinci bölümünde ise saatler 00:13 gösterdiğinde tüm Camilerimizden Salalar okundu,  Kuran-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi ve 15 Temmuz Şehitleri ile tüm şehitlerimizin ruhuna ithafen dualar edildi.

Demokrasi Nöbeti, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın  Ankara Gazi Meclisi önünden  tekrar halka hitap etmesi ve kılınan Sabah Namazı ile son buldu.

Sinop Valilik önünde düzenlenen Demokrasi Nöbetine; Vali Hasan İPEK ve eşi Gülten İPEK, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu BAYAR, Adalet Komisyonu Başkanı Hasan KOL, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, Vali Yardımcıları İzzet ERCAN, Mehmet TANIŞIR, Savaş ÜNLÜ ve Adem ERGÜL, İl Jandarma Komutanı Şefaattin SERTEN, İl Emniyet Müdürü Ercan DAĞDEVİREN, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü GÜNDOĞDU, Garnizon Komutanı Askerlik Şubesi Başkanı Personel Bnb. Cevdet Alper BATU, 25. Dönem AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz TOKMAK, Kurum Müdürleri, AK Parti Sinop İl Başkanı Ali ÇÖPÇÜ, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Mehmet ÖZGEN,  Şehit ve Gazi Aileleri, Gaziler, 15Temmuz Gazisi Zekeriya YAŞAR ve yüzlerce vatandaş katıldı.