Sinop’ta “Milli Birlik Yürüyüşü" Gerçekleştirildi

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Sinop Valiliği tarafından " Milli Birlik Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Eski otogar mevkiinden başlayıp Valilik Meydanında son bulan " Milli Birlik Yürüyüşüne Vali Hasan İPEK ve eşi Gülten İPEK’in yanı sıra, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu BAYAR, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Şefaattin SERTEN, İl Emniyet Müdürü Ercan DAĞDEVİREN, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü GÜNDOĞDU, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Şehit ve Gazi Aileleri, Gaziler ve binlerce vatandaş katıldı.

Sinop'ta sivil toplum kuruluşlarının da  destek verdiği yürüyüş için eski otogar mevkiisinde bir araya gelen vatandaşlar, Türk bayraklarıyla "Milli Birlik Yürüyüşü" ne katıldı.

Sinop Off-Road Kulübü ile Motor Sporları Kulübü üyelerinin de destek verdiği yürüyüş boyunca vatandaşlar slogan atarak 15 Temmuz darbe girişimine tepki gösterdi.

150 metre uzunluğunda Türk bayrağının açıldığı yürüyüş, valilik binası önünde sona erdi.