15 Temmuz Adı Üniversitemiz Yerleşkesinde Yaşatılacak

Darbecilere karşı destansı bir mücadelenin verildiği ve milli iradenin simgesi olan ‘15 Temmuz’ tarihi, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Yerleşkesinde yaşatılacak.

Üniversitemiz Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla Üniversitemizin şu anki merkez yerleşkesi bundan sonra “15 Temmuz Yerleşkesi” ismini taşıyacak.

“15 Temmuzun Adını Yaşatmak Bizler İçin Onurdur”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Üniversitemizde 15 Temmuz ruhunu unutturmak istemediklerini vurgulayarak;  “Üniversitemiz Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla yerleşkemize 15 Temmuz adı verilmiştir. Sinop Üniversitesi ailesi olarak, 15 Temmuz bilincini ayakta tutmak amacıyla böylesi önemli bir tarihin adını üniversitemizde yaşatmak bizler için büyük bir onurdur. Bu vesile ile önerimizi oy birliği ile kabul eden Yönetim Kurulu üyelerimize çok teşekkür ediyor; aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor; gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.