Üniversitemiz 10. Kuruluş Yıl Dönümü “Akademik Yükseltme ve Biniş Giydirme” Töreni

Üniversitemiz 10. Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında alanlarında akademik aşama kaydeden öğretim üyelerimize yönelik olarak “Akademik Yükseltme ve Biniş Giydirme” töreni düzenlendi.

Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde düzenlenen törene; Vali Vekilimiz Savaş ÜNLÜ, YÖK Başkan Vekilimiz Prof. Dr. M.İ. Safa KAPICIOĞLU, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, İl Emniyet Müdürümüz Ercan DAĞDEVİREN, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ahmet TABAK ve Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, İl Milli Eğitim Müdürümüz Nevzat TÜRKKAN, Fakülte Dekanlarımız, Daire Başkanlarımız ve akademisyenlerimiz katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız ile başlayan törende 10. Kuruluş Yıl Dönümümüze özel olarak hazırlanan tanıtım filmimiz beğeniyle takip edildi. Programın açış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, katılımcılara Üniversitemiz hakkında bilgiler verdi.

2016-2019 Eylem Planımızın adım adım hayata geçirildiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Üniversitemiz 2000 yılından sonra kurulan 58 üniversite arasında 10. Sıraya yükselirken, aynı araştırmaya (URAB’a) göre tüm üniversiteler arasında 70. Sıraya yükselmiştir. Göreve başladığımızda hazırladığımız 2016-2019 yılı eylem planına büyük ölçüde sadık kalarak, hedeflerimizi gerçekleştirdiğimiz sizler tarafından da izlenebilmektedir. Henüz faaliyete girmeyen fakülte ve yüksekokullarımızın da hizmete sunulması halinde, Sinop Üniversitesinin kemiyet olarak belli bir noktaya gelmiş olacağını, bundan sonraki süreçte daha fazla dikey büyümeye ağırlık verilmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Üniversitemizin bu noktaya gelişinde ve hedeflerimizi gerçekleştirmemizde bir bütün olarak; şu an birlikte çalıştığımız mesai arkadaşlarımın gösterdikleri performans ve fedakârlık takdire şayandır. Bu nedenle burada bulunan ve bulunmayan bütün personelimize gayretleri sebebiyle teşekkür ediyorum. Son bir yıl içinde aramıza katılan bütün öğretim elemanlarımıza Sinop Üniversitesi ailesine hoş geldiniz diyor; öğretim üyeliğine atanan ya da bir üst akademik ünvana yükselen ve biraz sonra törenle biniş giyecek olan hocalarımızı tebrik ediyor, bundan sonraki süreçte sağlık ve afiyet diliyorum” dedi.

Ardından bir konuşma yapan YÖK Başkan Vekilimiz Prof. Dr. M.İ. Safa KAPICIOĞLU ise, YÖK tarafından hayata geçirilen projelere ilişkin bilgiler verdi.

Türkiye'nin 2023 yılına dair hedeflerinde dikkat çeken YÖK Başkan Vekilimiz Prof. Dr. M.İ. Safa KAPICIOĞLU, "Ülkemizin 2023 yılı hedefleri arasında dünyanın en büyük 10 ekonomisi içinde yer almak var. Bu hedefimizi kaliteli ve üreten bir eğitim ile başarabiliriz. Eğitim, gençlerimizi sadece sınıflara doldurup orada ders anlatmak olarak anlaşılmamalıdır. Çağın gereği olan becerilerle donatılmış, teknolojiyi kullanarak üretim yapmayı hedefleyen eğitim, bizi hedeflerimize ulaştırabilecektir. Nasıl ki teknolojiyi üretmeden ithal ettiğimizde onun sahibi değil bağımlısı oluyorsak aynı şekilde bilgiyi de üretmeden sadece alarak uyguladığımız takdirde fikrin de bağımlısı oluyoruz. Bu bakımdan üretim yapacak unsurları mutlaka üniversiteler olarak harekete geçirmemiz gerekiyor." dedi.

YÖK Başkan Vekilimiz Prof. Dr. M.İ. Safa KAPICIOĞLU’nun konuşmasının ardından, Üniversitemizde gerçekleştirdikleri akademik faaliyetler sonucunda alanlarında yükselme kaydeden öğretim üyelerimize binişleri giydirildi.

Ardından Üniversitemize kurumsal ve bilimsel katkı sağlayarak, yayımlanan bilimsel eserleri ile tam puan almaya hak kazanan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde Prof. Dr. Şükrü ÇELİK, Yrd. Doç. Dr. Murat SARIKAYA ve Yrd. Doç. Dr. Selahaddin BARDAK’a YÖK Başkan Vekilimiz Prof. Dr. M.İ. Safa KAPICIOĞLU tarafından başarı belgeleri takdim edildi.

Son olarak Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, günün anısına YÖK Başkan Vekilimiz Prof. Dr. M.İ. Safa KAPICIOĞLU’na hediye takdiminde bulundu.

Program Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esra YÜCESAN tarafından verilen mini konser ve düzenlenen kokteylle sona erdi.