Üniversitemiz Çevre ve Deniz Kirliliğine Dikkat Çekti

Üniversitemiz 10. Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında, Üniversitemiz Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, Çevre Öğrenci Kulübü ve Sualtı Teknolojileri Programı öğrencileri tarafından çevre ve deniz kirliliğine dikkat çekmek amacıyla; Akliman mevkiinde çöp toplama, İskele Mevkiinde ise deniz dibi temizleme etkinliği düzenlendi.

Düzenlenen etkinliklere; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Alpay TIRIL, Üniversitemiz Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Sedat İPAR, akademik ve idari kadromuz ile öğrencilerimiz katıldılar.

İlk olarak Akliman Mevkiinde gerçekleştirilen çevre temizliğinde, geniş bir alana yayılmış olan atıklar, öğrencilerimiz tarafından titizlikle toplanarak Sinop Belediyesi yetkililerine teslim edildi.

Ardından İskele Mevkiinde gerçekleştirilen deniz dibi temizliği etkinliğine, Üniversitemiz dalış eğitmeni ve Öğr. Gör. Bora EYÜPOĞLU gözetiminde 19 öğrencimiz katıldı.

Sualtı Teknolojileri Programı öğrencileri tarafından kıyıya getirilen atıklar, Sinop Belediyesi görevlilerince toplandı.

10. Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında, çevre ve deniz kirliliğine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikler, çevrede bulunan vatandaşlarca takdirle karşılandı.